ЕЛ: Ефес славио у Израелу, Тео блистао, ЦСКА се спасао, Фенер добио Реала!

Кошаркаши Анадолу Ефеса надиграли су Макаби 86:77 на тешком гостовању у Тел Авиву, у десетом колу Евролиге. Чаробни Тео за победу у Немачкој! ЦСКА уписао девети тријумф у Евролиги. Бамберг побеђен у последњем нападу после асистенције Теодосића за Фридзона. Српски кошаркаш постигао 31 поен. Керол поклонио Фенеру победу, Калинић одличан! Кошаркаши Фенербахчеа савладали су Реал Мадрид 78:77 у Истанбулу кошем Џејмса Наналија са линије за слободна бацања у последњој секунди.

Кошарка 02.12.2016 | 08:15
ЕЛ: Ефес славио у Израелу, Тео блистао, ЦСКА се спасао, Фенер добио Реала!
Турски тим је "Понос Израела" сломио сјајном одбраном у последњем периоду који је добио са 23:14.

Ефес је предводио Дерик Браун са 22 поена и 12 скокова, а сјајно га је пратио Тајлер Ханикат са 21 уз 8 ухваћених лопти, 5 асистенција и 3 украдене.

Двоцифрен учинак имали су још Брајант Данстон са 14 поена, те Осман Чеди и Томас Ертел са по 11, а Француз је имао и 6 асистенција.

У тиму Макабија најефикаснији су били Девин Смит и Мајк Цирбес са по 13 поена, 12 је додао Ди Џеј Сили, 11 је убацио ВИктор Руд, док је десет додао Ендру Гаудлок.

Ефес је трећом победом у последња четири меча стигао до деобе од 4-9. места са Олимпијакосом, Дарушафаком, Басконијом и Макабијем са по пет победа.

Московски тим је уз доста муке савладао Бросе Баскет 90:88, кошем Виталија Фриздона уз звук сирене у Бамбергу.

Српски кошаркаш је био најефикаснији у трећем узастопном тријумфу "армејаца" са 31 поеном (7/13 за три) уз осам асистенција и само две изгубљене лопте.

Достојно га је пратио Андреј Воронцевич са 15 поена, док је јунак меча Фридзон дуел завршио са седам.

С друге стране је заблистао Николо Мели са 26 поена (8/10 из игре) и 5 скокова, а одличну подршку је имао у Данијелу Тајсу са 19 поена и девет ухваћених лопти, те блокадом над Теодосићем 0,4 секунде пре краја.

Деловало је да ће ЦСКА рутински славити у Бамбергу након што је са 24:14 у другој четвртини стекао +11 на полувремену, али је домаћин сјајним шутем и за два (18/28) и за три поена (10/19) стигао до драматичне завршнице.

Теодосић је серијом тројко гурао "армејце" ка победи, Мели је држао Бамберг у игри, да би након пенал завршнице и сјајне блокаде Тајса над Србином, Фридзон шокирао домаће навијаче кошем са дистанце.

ЦСКА предводи Евролигу са скором 9-1, има две победе више од Реала и Фенера, а у следећем колу гостује у Милану. Бамберг је последњи са 2-8, уз неколико тесних пораза, а следеће седмице путује у Тел Авив.

Уникс наставио са победама, Армани са поразима! Кошаркаши Уникса победили су у Казању милански Емпорио Армани у десетом колу Евролиге – 100: 79 (35:24, 22:12, 16:26, 27:10).

Кит Ленгфорд, предводио је свој тим до треће победе са убачених 25 поена, а имао је четири скока и исто толико асистенција. Поред њега, најефикаснији су били Панин Вадим који је убацио 18 и Артјом Параховски са два поена мање.

Шпанац Квино Колом за 29 минута колико је провео на паркету меч завршио са девет поена, шест скокова и 12 асистенција.

С друге стране, Џамел Меклин био је најефикаснији са 16 поена и три скока, а пратили су га Рики Хикман који је додао 12, имао четири скока и три асистенцији, и Зоран Драгић и Раким Сандерс са по десет.

Српски кошаркаш Мирослав Радуљица провео је 13 минута на паркету и меч завршио са осам поена, док је Милан Мачван за 22 минута имао учинак од седам поена .

Гостујући тим је отворио меч са шест поена вишка, али је то била једина предност на утакмици.

После тога овај дуел је у потпуности припао Униксу који је скоро током целог меча имао двоструку преснот, а највећи је стекао у самој завршници када је меч завшен са +21.

У наредном колу Уникас гостује Олимпијакосу, док екипа из Милана дочекује првопласирамог на табели, московски ЦСКА.

Керол поклонио Фенеру победу, Калинић одличан! Кошаркаши Фенербахчеа савладали су Реал Мадрид 78:77 у Истанбулу кошем Џејмса Наналија са линије за слободна бацања у последњој секунди.

Турцима је велику победу поклонио бек гостију Џејси Керол који је несхватљиво фаулирао Наналија после промашаја Серхија Љуља за победу, иако је његов тим био у бонусу.

Американац није успео да се искупи, промашио је шут са своје половине терена уз звук сиерене.

У веома тврдом мечу у Истанбулу, није било много грешака, али су јаке одбране спречавале нападе да се разиграју.

Тако су екипе константно биле у резултатском егалу, да би на крају Фенер стигао до седме победе у сезони и изједначио се са Реалом на деоби друге позиције после десет кола.

Фенер је имао шесторицу играча са двоцифреним учинком, од седморице која су играла, а најефикаснији је био јунак Нанали са 18 поена.

Пратили су га Екпе Јудо са 14 уз десет скокова и четири асистенције, по 11 су додали Костас Слукас (6ас) и Јан Весели, док су по десет дали Боби Диксон (6ас) и Никола Калинић (4/9 из игре), који је имао и седам скокове, те је спречио Љуља да донесе победу Реалу у завршним секундима.

У екипи Реала истакао се Ентони Рендолф са 16 поена (4/4 три) и 4 скокова, 14 је додао Љуљ уз осам асистенција, по 12 су додали Густаво Ајон и Отело Хантер, док је десет убацио Јонас Мацијулис.

Фенер у следећем колу дочекује Црвену звезду 8. децембра, док Реал чека Жалгирис истог дана.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ 10. КОЛА

ЧЕТВРТАК

Уникс - Армани 100:79
Фенербахче - Реал Мадрид 78:77
Бросе Бамберг - ЦСКА 88:90
Макаби Тел Авив - Ефес 77:86

ПЕТАК

Дарушафака - Олимпијакос (18.00)
Црвена звезда - Жалгирис (19.00)
Басконија - Галатасарај (21.00)
Барселона - Панатинаикос (21.00)

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар