EL: Efes slavio u Izraelu, Teo blistao, CSKA se spasao, Fener dobio Reala!

Košarkaši Anadolu Efesa nadigrali su Makabi 86:77 na teškom gostovanju u Tel Avivu, u desetom kolu Evrolige. Čarobni Teo za pobedu u Nemačkoj! CSKA upisao deveti trijumf u Evroligi. Bamberg pobeđen u poslednjem napadu posle asistencije Teodosića za Fridzona. Srpski košarkaš postigao 31 poen. Kerol poklonio Feneru pobedu, Kalinić odličan! Košarkaši Fenerbahčea savladali su Real Madrid 78:77 u Istanbulu košem Džejmsa Nanalija sa linije za slobodna bacanja u poslednjoj sekundi.

Košarka 02.12.2016 | 08:15
EL: Efes slavio u Izraelu, Teo blistao, CSKA se spasao, Fener dobio Reala!
Turski tim je "Ponos Izraela" slomio sjajnom odbranom u poslednjem periodu koji je dobio sa 23:14.

Efes je predvodio Derik Braun sa 22 poena i 12 skokova, a sjajno ga je pratio Tajler Hanikat sa 21 uz 8 uhvaćenih lopti, 5 asistencija i 3 ukradene.

Dvocifren učinak imali su još Brajant Danston sa 14 poena, te Osman Čedi i Tomas Ertel sa po 11, a Francuz je imao i 6 asistencija.

U timu Makabija najefikasniji su bili Devin Smit i Majk Cirbes sa po 13 poena, 12 je dodao Di DŽej Sili, 11 je ubacio VIktor Rud, dok je deset dodao Endru Gaudlok.

Efes je trećom pobedom u poslednja četiri meča stigao do deobe od 4-9. mesta sa Olimpijakosom, Darušafakom, Baskonijom i Makabijem sa po pet pobeda.

Moskovski tim je uz dosta muke savladao Brose Basket 90:88, košem Vitalija Frizdona uz zvuk sirene u Bambergu.

Srpski košarkaš je bio najefikasniji u trećem uzastopnom trijumfu "armejaca" sa 31 poenom (7/13 za tri) uz osam asistencija i samo dve izgubljene lopte.

Dostojno ga je pratio Andrej Voroncevič sa 15 poena, dok je junak meča Fridzon duel završio sa sedam.

S druge strane je zablistao Nikolo Meli sa 26 poena (8/10 iz igre) i 5 skokova, a odličnu podršku je imao u Danijelu Tajsu sa 19 poena i devet uhvaćenih lopti, te blokadom nad Teodosićem 0,4 sekunde pre kraja.

Delovalo je da će CSKA rutinski slaviti u Bambergu nakon što je sa 24:14 u drugoj četvrtini stekao +11 na poluvremenu, ali je domaćin sjajnim šutem i za dva (18/28) i za tri poena (10/19) stigao do dramatične završnice.

Teodosić je serijom trojko gurao "armejce" ka pobedi, Meli je držao Bamberg u igri, da bi nakon penal završnice i sjajne blokade Tajsa nad Srbinom, Fridzon šokirao domaće navijače košem sa distance.

CSKA predvodi Evroligu sa skorom 9-1, ima dve pobede više od Reala i Fenera, a u sledećem kolu gostuje u Milanu. Bamberg je poslednji sa 2-8, uz nekoliko tesnih poraza, a sledeće sedmice putuje u Tel Aviv.

Uniks nastavio sa pobedama, Armani sa porazima! Košarkaši Uniksa pobedili su u Kazanju milanski Emporio Armani u desetom kolu Evrolige – 100: 79 (35:24, 22:12, 16:26, 27:10).

Kit Lengford, predvodio je svoj tim do treće pobede sa ubačenih 25 poena, a imao je četiri skoka i isto toliko asistencija. Pored njega, najefikasniji su bili Panin Vadim koji je ubacio 18 i Artjom Parahovski sa dva poena manje.

Španac Kvino Kolom za 29 minuta koliko je proveo na parketu meč završio sa devet poena, šest skokova i 12 asistencija.

S druge strane, Džamel Meklin bio je najefikasniji sa 16 poena i tri skoka, a pratili su ga Riki Hikman koji je dodao 12, imao četiri skoka i tri asistenciji, i Zoran Dragić i Rakim Sanders sa po deset.

Srpski košarkaš Miroslav Raduljica proveo je 13 minuta na parketu i meč završio sa osam poena, dok je Milan Mačvan za 22 minuta imao učinak od sedam poena .

Gostujući tim je otvorio meč sa šest poena viška, ali je to bila jedina prednost na utakmici.

Posle toga ovaj duel je u potpunosti pripao Uniksu koji je skoro tokom celog meča imao dvostruku presnot, a najveći je stekao u samoj završnici kada je meč zavšen sa +21.

U narednom kolu Unikas gostuje Olimpijakosu, dok ekipa iz Milana dočekuje prvoplasiramog na tabeli, moskovski CSKA.

Kerol poklonio Feneru pobedu, Kalinić odličan! Košarkaši Fenerbahčea savladali su Real Madrid 78:77 u Istanbulu košem Džejmsa Nanalija sa linije za slobodna bacanja u poslednjoj sekundi.

Turcima je veliku pobedu poklonio bek gostiju Džejsi Kerol koji je neshvatljivo faulirao Nanalija posle promašaja Serhija Ljulja za pobedu, iako je njegov tim bio u bonusu.

Amerikanac nije uspeo da se iskupi, promašio je šut sa svoje polovine terena uz zvuk sierene.

U veoma tvrdom meču u Istanbulu, nije bilo mnogo grešaka, ali su jake odbrane sprečavale napade da se razigraju.

Tako su ekipe konstantno bile u rezultatskom egalu, da bi na kraju Fener stigao do sedme pobede u sezoni i izjednačio se sa Realom na deobi druge pozicije posle deset kola.

Fener je imao šestoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, od sedmorice koja su igrala, a najefikasniji je bio junak Nanali sa 18 poena.

Pratili su ga Ekpe Judo sa 14 uz deset skokova i četiri asistencije, po 11 su dodali Kostas Slukas (6as) i Jan Veseli, dok su po deset dali Bobi Dikson (6as) i Nikola Kalinić (4/9 iz igre), koji je imao i sedam skokove, te je sprečio Ljulja da donese pobedu Realu u završnim sekundima.

U ekipi Reala istakao se Entoni Rendolf sa 16 poena (4/4 tri) i 4 skokova, 14 je dodao Ljulj uz osam asistencija, po 12 su dodali Gustavo Ajon i Otelo Hanter, dok je deset ubacio Jonas Macijulis.

Fener u sledećem kolu dočekuje Crvenu zvezdu 8. decembra, dok Real čeka Žalgiris istog dana.

REZULTATI I PAROVI 10. KOLA

ČETVRTAK

Uniks - Armani 100:79
Fenerbahče - Real Madrid 78:77
Brose Bamberg - CSKA 88:90
Makabi Tel Aviv - Efes 77:86

PETAK

Darušafaka - Olimpijakos (18.00)
Crvena zvezda - Žalgiris (19.00)
Baskonija - Galatasaraj (21.00)
Barselona - Panatinaikos (21.00)

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar