Ветерани МУП: Српска водиља у рату и у миру

Парастосом погинулим борцима и полагањем цвијећа испред спомен-плоче у Центру јавне безбједности Требиње, Удружење ветерана 3. одреда Специјалне бригаде полиције „Херцеговина“ обиљежило је 24 године од формирања.

Република Српска 01.12.2016 | 21:40
Ветерани МУП: Српска водиља у рату и у миру
Припаданици 3. одреда Специјалне бригаде полиције „Херцеговина“ за вријеме одбрамбено-отаџбинског рата обишли су скоро сва ратишта од Требиња до Новог Града, а данас 24 године од оснивања окупили су се да одају почаст за 12 погинулих сабораца, као и оним припадницима овог одреда који су умрли у миру.

Замјеник комаданта 3. Одреда Специјалне бригаде Драган Радановић каже да им је у рату Република Срспка била водиља, а да је и у миру то остала.

“Било је тешко, али послије свега тога смо изузетно поносни и задовољни. Имамо Републику Српску. Наша формација је била од 120 до 160 припадника, изгубили смо око 10 одсто, а сваки припадник је у просјеку рањаван два пута. Диван је осјећај видјети да нас још има у овом броју.

Нажалост из године у годину све нас је мање, јер од посљедица рата припадници умиру релативно млади. Али, шта ћемо, живот је такав. Република Српска је водиља и данас за све нас. Ми се не жалимо, без обзира на то како буде то је наша Република Српска. Ми смо поносни на њу”, навео је Радановић за БН телевизију.

Садашњи припадници Специјалне јединице МУП-а и Центра јавне безбједности Требиње кажу да су поносни на ратни пут ове бригаде, која је дала огроман допринос како за стварање МУП-а, тако и Републике Српске.

“Значај 3. одреда Специјалне бригаде је велики у стварању Српске и могу да изразим задовољство и част ми је што сам овдје као предстваник Специјалне антитерористичке јединице, која је и насљедник Специјалне бригаде полиције.

Надам се да ћемо и убудуће да се појављујемо на оваквим мјестима и одамо почаст нашим некадашњим колегама који су изгубили живот у претходном рату”, рекао је Горан Симић, замјеник команданта Специјалне јединице МУП-а Републике Српске.



БН телевизија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бања лука

02.12.2016 12:23

Српску су унистили ти које ви браните а ви мозете парадирати до сутра.

ОДГОВОРИТЕ