Veterani MUP: Srpska vodilja u ratu i u miru

Parastosom poginulim borcima i polaganjem cvijeća ispred spomen-ploče u Centru javne bezbjednosti Trebinje, Udruženje veterana 3. odreda Specijalne brigade policije „Hercegovina“ obilježilo je 24 godine od formiranja.

Republika Srpska 01.12.2016 | 21:40
Veterani MUP: Srpska vodilja u ratu i u miru
Pripadanici 3. odreda Specijalne brigade policije „Hercegovina“ za vrijeme odbrambeno-otadžbinskog rata obišli su skoro sva ratišta od Trebinja do Novog Grada, a danas 24 godine od osnivanja okupili su se da odaju počast za 12 poginulih saboraca, kao i onim pripadnicima ovog odreda koji su umrli u miru.

Zamjenik komadanta 3. Odreda Specijalne brigade Dragan Radanović kaže da im je u ratu Republika Srspka bila vodilja, a da je i u miru to ostala.

“Bilo je teško, ali poslije svega toga smo izuzetno ponosni i zadovoljni. Imamo Republiku Srpsku. Naša formacija je bila od 120 do 160 pripadnika, izgubili smo oko 10 odsto, a svaki pripadnik je u prosjeku ranjavan dva puta. Divan je osjećaj vidjeti da nas još ima u ovom broju.

Nažalost iz godine u godinu sve nas je manje, jer od posljedica rata pripadnici umiru relativno mladi. Ali, šta ćemo, život je takav. Republika Srpska je vodilja i danas za sve nas. Mi se ne žalimo, bez obzira na to kako bude to je naša Republika Srpska. Mi smo ponosni na nju”, naveo je Radanović za BN televiziju.

Sadašnji pripadnici Specijalne jedinice MUP-a i Centra javne bezbjednosti Trebinje kažu da su ponosni na ratni put ove brigade, koja je dala ogroman doprinos kako za stvaranje MUP-a, tako i Republike Srpske.

“Značaj 3. odreda Specijalne brigade je veliki u stvaranju Srpske i mogu da izrazim zadovoljstvo i čast mi je što sam ovdje kao predstvanik Specijalne antiterorističke jedinice, koja je i nasljednik Specijalne brigade policije.

Nadam se da ćemo i ubuduće da se pojavljujemo na ovakvim mjestima i odamo počast našim nekadašnjim kolegama koji su izgubili život u prethodnom ratu”, rekao je Goran Simić, zamjenik komandanta Specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske.



BN televizija

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

banja luka

02.12.2016 12:23

Srpsku su unistili ti koje vi branite a vi mozete paradirati do sutra.

ODGOVORITE