Није тачно да је Србија крива за све ратове

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да његово напуштање министарског скупа у Варшави и најаве да ће од Владе Србије тражити увођење контрамјера на одлуку о таксама за улазак у земље ЕУ, нису оштре реакције, већ примјерене ситуацији.

Република Српска 01.12.2016 | 15:38
Није тачно да је Србија крива за све ратове
Дачић је рекао да нема разлога за личну промоцију јер није у предизборној кампањи за предсједничке изборе.

"Немам никаквих разлога за своје личне промоције. Мене то не интересује, као што знате ја се нисам кандидовао ни за председника Србије, нисам ја сада у председничкој кампањи као неки. Ја сам министар спољних послова", рекао је Дачић на конференцији за новинаре.

Упитан да ли су такве његове реакције плод личне промјене или је такав договор у влади, Дачић каже да није промијенио своје ставове, те да је увијек био отворен и директан у ономе што жели да изнесе.

"Више пута сам рекао да је Србија конструктивна, али да ми морамо да водимо рачуна о нашим државним и националним интересима", рекао је Дачић и навео да је његов посао да се бори за интересе Србије.

Објаснио је да није рекао да ће Србија да уведе контрамјере него да ће, када дође време да се о томе расправља, предложити да се на такав начин одговори на одлуку о таксама за улазак у ЕУ.

"Не значи да ће Влада Србије са тим да се сагласи", наводи Дачић и додаје да су све земље Западног Балкана упутиле заједничко писмо званичницима ЕУ да се те мјере не односе на Западни Балкан.

Дачић каже и да није напустио скуп у Варшави прије него што је рекао шта је хтио да каже на изјаву косовског министра спољних послова Енвера Хоџаја да је Србија крива за ратове на простору бивше Југославије.

"Ја сам рекао, али пошто нико се није око из тога изјаснио, нећу да дозволим да се о Србији на такав начин прича, да је Србија крива за ратове. Он (Хоџај) је рекао ту - шта ће Србија овде, Србија је крив за све ратове. Не може тако да се прича са Србијом. Ако ће да ћути ЕУ, ми немамо право да ћутимо", рекао је Дачић.

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

ДОXА

01.12.2016 15:04

Ма јок бре одакле ти та идеја????

ОДГОВОРИТЕ
Name

ауди

01.12.2016 15:35

Дачић је рекао да нема разлога за личну промоцију јер није у предизборној кампањи за предсједничке изборе. Ма све си рекао немој висе ниста .Који смор од цовјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

***

01.12.2016 16:24

Бас цуди, ста говори овај ауди...цим зине, испада из брзине...

Name

Опа

01.12.2016 15:40

Опа јос једна не извагана тврдња од Србије и њених званицника, јер цјели свјет зна бас ко је колико крив само то у Србији не знају. Катастрофа са оваквим политицарима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.12.2016 16:05

Ти онда заобиђи Србе невинашце смрдљиво и провери како се презиваш Србине.

Name

Драган

01.12.2016 17:00

СПС је највећу штету урадио баш Србима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дино

01.12.2016 17:00

Ако није крива за све ратове то знаце да за барем један јесте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

01.12.2016 22:41

Онај са НАТО.

Name

Историја

01.12.2016 17:10

Како се историја понавља, а Срби иду грлом у јагоде, хоће у ЕУ. У европској унији су сви они који су били савезници против православља у првом и другом свјетском рату. Ових дана читамо вијести Хрвати на граници Украјине и Русије и како дијеле лекције из "ослобађања" територије од "окупатора". Каква иронија, али пролази код западних демократа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

01.12.2016 21:39

Шта презиме бре? Шта лупате? По теби сељацино сви су Срби, цели свет. А не схватас да смо управо ми Срби мањина у Европу, а православље такођер. Чела Еx Yу је говорила ијекавски, а ми? Сви су Срби, ма Хрвати не постоје, нити католици, а камоли муслимани Бошњаци!!!!

ОДГОВОРИТЕ