Nije tačno da je Srbija kriva za sve ratove

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da njegovo napuštanje ministarskog skupa u Varšavi i najave da će od Vlade Srbije tražiti uvođenje kontramjera na odluku o taksama za ulazak u zemlje EU, nisu oštre reakcije, već primjerene situaciji.

Republika Srpska 01.12.2016 | 15:38
Nije tačno da je Srbija kriva za sve ratove
Dačić je rekao da nema razloga za ličnu promociju jer nije u predizbornoj kampanji za predsjedničke izbore.

"Nemam nikakvih razloga za svoje lične promocije. Mene to ne interesuje, kao što znate ja se nisam kandidovao ni za predsednika Srbije, nisam ja sada u predsedničkoj kampanji kao neki. Ja sam ministar spoljnih poslova", rekao je Dačić na konferenciji za novinare.

Upitan da li su takve njegove reakcije plod lične promjene ili je takav dogovor u vladi, Dačić kaže da nije promijenio svoje stavove, te da je uvijek bio otvoren i direktan u onome što želi da iznese.

"Više puta sam rekao da je Srbija konstruktivna, ali da mi moramo da vodimo računa o našim državnim i nacionalnim interesima", rekao je Dačić i naveo da je njegov posao da se bori za interese Srbije.

Objasnio je da nije rekao da će Srbija da uvede kontramjere nego da će, kada dođe vreme da se o tome raspravlja, predložiti da se na takav način odgovori na odluku o taksama za ulazak u EU.

"Ne znači da će Vlada Srbije sa tim da se saglasi", navodi Dačić i dodaje da su sve zemlje Zapadnog Balkana uputile zajedničko pismo zvaničnicima EU da se te mjere ne odnose na Zapadni Balkan.

Dačić kaže i da nije napustio skup u Varšavi prije nego što je rekao šta je htio da kaže na izjavu kosovskog ministra spoljnih poslova Envera Hodžaja da je Srbija kriva za ratove na prostoru bivše Jugoslavije.

"Ja sam rekao, ali pošto niko se nije oko iz toga izjasnio, neću da dozvolim da se o Srbiji na takav način priča, da je Srbija kriva za ratove. On (Hodžaj) je rekao tu - šta će Srbija ovde, Srbija je kriv za sve ratove. Ne može tako da se priča sa Srbijom. Ako će da ćuti EU, mi nemamo pravo da ćutimo", rekao je Dačić.

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

DOXA

01.12.2016 15:04

Ma jok bre odakle ti ta ideja????

ODGOVORITE
Name

audi

01.12.2016 15:35

Dačić je rekao da nema razloga za ličnu promociju jer nije u predizbornoj kampanji za predsjedničke izbore. Ma sve si rekao nemoj vise nista .Koji smor od covjeka.

ODGOVORITE
Name

***

01.12.2016 16:24

Bas cudi, sta govori ovaj audi...cim zine, ispada iz brzine...

Name

Opa

01.12.2016 15:40

Opa jos jedna ne izvagana tvrdnja od Srbije i njenih zvanicnika, jer cjeli svjet zna bas ko je koliko kriv samo to u Srbiji ne znaju. Katastrofa sa ovakvim politicarima.

ODGOVORITE
Name

Re

01.12.2016 16:05

Ti onda zaobiđi Srbe nevinašce smrdljivo i proveri kako se prezivaš Srbine.

Name

Dragan

01.12.2016 17:00

SPS je najveću štetu uradio baš Srbima.

ODGOVORITE
Name

Dino

01.12.2016 17:00

Ako nije kriva za sve ratove to znace da za barem jedan jeste

ODGOVORITE
Name

Piksi

01.12.2016 22:41

Onaj sa NATO.

Name

Istorija

01.12.2016 17:10

Kako se istorija ponavlja, a Srbi idu grlom u jagode, hoće u EU. U evropskoj uniji su svi oni koji su bili saveznici protiv pravoslavlja u prvom i drugom svjetskom ratu. Ovih dana čitamo vijesti Hrvati na granici Ukrajine i Rusije i kako dijele lekcije iz "oslobađanja" teritorije od "okupatora". Kakva ironija, ali prolazi kod zapadnih demokrata.

ODGOVORITE
Name

Jovan

01.12.2016 21:39

Šta prezime bre? Šta lupate? Po tebi seljacino svi su Srbi, celi svet. A ne shvatas da smo upravo mi Srbi manjina u Evropu, a pravoslavlje također. Čela Ex Yu je govorila ijekavski, a mi? Svi su Srbi, ma Hrvati ne postoje, niti katolici, a kamoli muslimani Bošnjaci!!!!

ODGOVORITE