Ухапшено седам тенисера у Шпанији!

"Операција Фјучерс" разбила шему намештања мечева на мањим турнирима.

Тенис 02.12.2016 | 14:45
Ухапшено седам тенисера у Шпанији!
Полиција у Шпанији је објавила да је ухапсила 34 особе, од чега седам тенисера због намештања мечева на АТП турнирима ниже категорије, популарним фјучерсима.

Управо по њима је и операција добила име, а истрага која је довела до лишавања слободе ових превараната трајала је годину и по дана. Све је почело још 2013. пошто се један нижерангирани тенисер пожалио да је добио понуду да намести меч који је играо, зашта би му следило 1.000 евра. Модус операнди ове групе, која је намештала мечеве само у Шпанији, био је следећи: шеф групе би контактирао медијатора, који би потом дао понуду тенисеру, а намештало сс све, од коначног исхода, до броја гемова и сетова. Уплате су биле око 200 евра и вршиле су се путем "Паy Пал-а". Просечна добит од сваке опкладе је износила 5.000 евра, а највећа је 10.250. Свеукупно, зарађено је око пола милиона, а све на рачун тамошњих кладионица. Наравно, то тек тако није могло да прође.

Ухапшени тенисери, чија имена још нису откривена, били су пласирани између 800. и 1.400 места на АТП листи, а то су играчи којима 1.000 евра много значи. Ови својеврсни криминалци су оптужени за корупцију у спорту и превару, зашта следи затворска казна од шест месеци до четири године. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар