Uhapšeno sedam tenisera u Španiji!

"Operacija Fjučers" razbila šemu nameštanja mečeva na manjim turnirima.

Tenis 02.12.2016 | 14:45
Uhapšeno sedam tenisera u Španiji!
Policija u Španiji je objavila da je uhapsila 34 osobe, od čega sedam tenisera zbog nameštanja mečeva na ATP turnirima niže kategorije, popularnim fjučersima.

Upravo po njima je i operacija dobila ime, a istraga koja je dovela do lišavanja slobode ovih prevaranata trajala je godinu i po dana. Sve je počelo još 2013. pošto se jedan nižerangirani teniser požalio da je dobio ponudu da namesti meč koji je igrao, zašta bi mu sledilo 1.000 evra. Modus operandi ove grupe, koja je nameštala mečeve samo u Španiji, bio je sledeći: šef grupe bi kontaktirao medijatora, koji bi potom dao ponudu teniseru, a nameštalo ss sve, od konačnog ishoda, do broja gemova i setova. Uplate su bile oko 200 evra i vršile su se putem "Pay Pal-a". Prosečna dobit od svake opklade je iznosila 5.000 evra, a najveća je 10.250. Sveukupno, zarađeno je oko pola miliona, a sve na račun tamošnjih kladionica. Naravno, to tek tako nije moglo da prođe.

Uhapšeni teniseri, čija imena još nisu otkrivena, bili su plasirani između 800. i 1.400 mesta na ATP listi, a to su igrači kojima 1.000 evra mnogo znači. Ovi svojevrsni kriminalci su optuženi za korupciju u sportu i prevaru, zašta sledi zatvorska kazna od šest meseci do četiri godine. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar