Бошњаци напустили сребреничку Скупштину

Одборници Савеза СДА-СББ-СБиХ напустили су данашњу сједницу Скупштине општине Сребреница, јер није прихваћен њихов приједлог да се прекине њен рад и настави за седам дана.

Република Српска 01.12.2016 | 13:06
Бошњаци напустили сребреничку Скупштину
Предсједник сребреничке СДА и одборник Хамдија Фејзић тражио је да се засједање прекине, јер је нејасан став централе СДА у вези са учешћем те странке у локалној власти у овој општини.

"СДА је у групи странака које су потписале споразум о пружању подршке бившем начелнику Ћамилу Дураковићу, који још није раскинут и није заузет прецизан став у вези са нашим учешћерм у власти. Тражимо да се омогући седам дана да се то питање ријеши и да наставимо сједницу. То није прихваћено и због тога смо напустили сједницу", рекао је Фејзић новинарима.

Након напуштања сједнице групе одборника из овог савеза, настављен је рад Скупштине и изабране су Комисија за избор и именовања, Комисија за Статут и прописе и Комисија за буџет и финансије, а онда је дата десетоминутна пауза за међустраначко усаглашавање и договор у вези са наставком рада Скупштине и даље међустраначке сарадње.

Прије захтјева за прекидање данашње сједнице разјешени су одборници и функционери Скупштине општине из претходног сазива.

Такође, верификовани су мандати новоизабраним одборницима, који су положили заклетву и свечану изјаву о поштовању етичког кодекса, чиме је конституисан нови сазив Скупштине општине Сребреница и изабрано радно Предсједништво.

Скупштинску већину требало би да чини пет одборника СНСД-а, по два одборника ДНС-а и СДС-а, те један из НДП-а, као и четири бошњачка одборника из А-СДА и СДП БиХ, али је због напуштања сједнице и раскола у СДА неизвјесно да ли ће одборници те странке и колико њих учествовати у власти у Сребреници.

На дневном реду је и разрјешавање начелника општинских одјељења, те избор вршилаца дужности начелника и секретара Скупштине општине.

За начелника сребреничке општине на посљедњим изборима изабран је заједнички кандидат свих српских странака Младен Грујичић. Он је први Србин начелник ове општине.

Општински парламент броји 21 одборника од којих је 12 Срба и девет Бошњака. Након 18 година први пут су српски одборници у већини у сребреничкој Скупштини.

Извор:Срна

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

ја

01.12.2016 12:48

Имају федрацију па нек тамо паметују и бирају кога хоце,буквама по околини Сребренице је лаксе објаснити несто сто је свима јасно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

01.12.2016 15:01

Како мислиш , влада ће. Ваљда ће бити начелник,. Проблем је у томе нас свих што бисмо сви ми да владамо, да они од којих живе буду покорни, потчињени.Сребреница је осјетљиво питање, треба много толеранције, много труда и воље да би се постигла нормала у живљењу свих којима је судбина ту да живе. Иначе, Србин сам , да вам право кажем онај Грујичић ми изгледа охол, плитак, , чини ми се , слуга покорни свог газде . Уосталом, шта би им фалило да су сачекали тих седам дана, овако су им послали ружну поруку: ко вас шиша, идите, и не трбате нам.

Name

ре. босњо симо

01.12.2016 17:17

Вјероватно би ти био добар нацелник само да није био Србин

Name

реално

01.12.2016 13:05

Направити српску вецину, ко хоце од босњака прихватити га и окренути се послу. Направити велико градилисте од цијелог опстинског подруцја, не гледати на националну припадност, него градити путеве, сколе, обданиста и отварати радна мјеста за све вриједне и постене људе. Обавезно испитати нацин тросења донација, све зртве равноправно третирати, постовати тудја осјецања са нароцитом пазњом, сваки облик националних провокација ригорозно казњавати, а оне који не зиве у Сребреница и сире мрзњу игнорисати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

$1

01.12.2016 13:27

На низем нивоу то вам одговара а кад је у питању БХ онда је прегласавање,(памет нема ста)

Name

Бн

01.12.2016 13:35

Први Грујичић ме зиви у Сребреници

Name

Маре

01.12.2016 13:56

Гдје ти зивис кад казес да Грујциц не зиви у Сребреници,децко је одрастао ту и ту остао,владаце и мозете поцекати само....

Name

ре#ре#ре

01.12.2016 14:20

Коме не ваља нека се сели из сребренице има сарајево тузла зеница загреб бец истанбул

Name

МладаБосна

01.12.2016 13:43

Док су владали сребреницом и примали донације и протјеривали СРБЕ муслиманима је одговарало али сада тога нема и праве проблеме по обицају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спин

01.12.2016 14:14

Врло интересантна теза, муслимани протјеривали србе... па у ком свијету ти зивис???

Name

За младоБосанца

01.12.2016 20:23

Иди лови лептире квазимодо.

Name

Оља

01.12.2016 14:08

Трц Милојка.Зовите хостаплера из Лактаса да вам помогне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гдје су милиони

02.12.2016 15:57

Цамил Дураковиц умјесто сто стално труби и нацији и вјери нека објасни гдје су милиони кад нема тротоара.Нема струје.Нема лифтова.Нема ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

соко

02.12.2016 23:56

Нецел бит среце да напусте и србску сребреницу ста це сад мајке сребренице одосе клинтонови нема висе донација без контроле и пљување по србској војсци сад би бар требали погледат истини у оци.

ОДГОВОРИТЕ