Bošnjaci napustili srebreničku Skupštinu

Odbornici Saveza SDA-SBB-SBiH napustili su današnju sjednicu Skupštine opštine Srebrenica, jer nije prihvaćen njihov prijedlog da se prekine njen rad i nastavi za sedam dana.

Republika Srpska 01.12.2016 | 13:06
Bošnjaci napustili srebreničku Skupštinu
Predsjednik srebreničke SDA i odbornik Hamdija Fejzić tražio je da se zasjedanje prekine, jer je nejasan stav centrale SDA u vezi sa učešćem te stranke u lokalnoj vlasti u ovoj opštini.

"SDA je u grupi stranaka koje su potpisale sporazum o pružanju podrške bivšem načelniku Ćamilu Durakoviću, koji još nije raskinut i nije zauzet precizan stav u vezi sa našim učešćerm u vlasti. Tražimo da se omogući sedam dana da se to pitanje riješi i da nastavimo sjednicu. To nije prihvaćeno i zbog toga smo napustili sjednicu", rekao je Fejzić novinarima.

Nakon napuštanja sjednice grupe odbornika iz ovog saveza, nastavljen je rad Skupštine i izabrane su Komisija za izbor i imenovanja, Komisija za Statut i propise i Komisija za budžet i finansije, a onda je data desetominutna pauza za međustranačko usaglašavanje i dogovor u vezi sa nastavkom rada Skupštine i dalje međustranačke saradnje.

Prije zahtjeva za prekidanje današnje sjednice razješeni su odbornici i funkcioneri Skupštine opštine iz prethodnog saziva.

Takođe, verifikovani su mandati novoizabranim odbornicima, koji su položili zakletvu i svečanu izjavu o poštovanju etičkog kodeksa, čime je konstituisan novi saziv Skupštine opštine Srebrenica i izabrano radno Predsjedništvo.

Skupštinsku većinu trebalo bi da čini pet odbornika SNSD-a, po dva odbornika DNS-a i SDS-a, te jedan iz NDP-a, kao i četiri bošnjačka odbornika iz A-SDA i SDP BiH, ali je zbog napuštanja sjednice i raskola u SDA neizvjesno da li će odbornici te stranke i koliko njih učestvovati u vlasti u Srebrenici.

Na dnevnom redu je i razrješavanje načelnika opštinskih odjeljenja, te izbor vršilaca dužnosti načelnika i sekretara Skupštine opštine.

Za načelnika srebreničke opštine na posljednjim izborima izabran je zajednički kandidat svih srpskih stranaka Mladen Grujičić. On je prvi Srbin načelnik ove opštine.

Opštinski parlament broji 21 odbornika od kojih je 12 Srba i devet Bošnjaka. Nakon 18 godina prvi put su srpski odbornici u većini u srebreničkoj Skupštini.

Izvor:Srna

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

ja

01.12.2016 12:48

Imaju fedraciju pa nek tamo pametuju i biraju koga hoce,bukvama po okolini Srebrenice je lakse objasniti nesto sto je svima jasno

ODGOVORITE
Name

Simo

01.12.2016 15:01

Kako misliš , vlada će. Valjda će biti načelnik,. Problem je u tome nas svih što bismo svi mi da vladamo, da oni od kojih žive budu pokorni, potčinjeni.Srebrenica je osjetljivo pitanje, treba mnogo tolerancije, mnogo truda i volje da bi se postigla normala u življenju svih kojima je sudbina tu da žive. Inače, Srbin sam , da vam pravo kažem onaj Grujičić mi izgleda ohol, plitak, , čini mi se , sluga pokorni svog gazde . Uostalom, šta bi im falilo da su sačekali tih sedam dana, ovako su im poslali ružnu poruku: ko vas šiša, idite, i ne trbate nam.

Name

re. bosnjo simo

01.12.2016 17:17

Vjerovatno bi ti bio dobar nacelnik samo da nije bio Srbin

Name

realno

01.12.2016 13:05

Napraviti srpsku vecinu, ko hoce od bosnjaka prihvatiti ga i okrenuti se poslu. Napraviti veliko gradiliste od cijelog opstinskog podrucja, ne gledati na nacionalnu pripadnost, nego graditi puteve, skole, obdanista i otvarati radna mjesta za sve vrijedne i postene ljude. Obavezno ispitati nacin trosenja donacija, sve zrtve ravnopravno tretirati, postovati tudja osjecanja sa narocitom paznjom, svaki oblik nacionalnih provokacija rigorozno kaznjavati, a one koji ne zive u Srebrenica i sire mrznju ignorisati.

ODGOVORITE
Name

$1

01.12.2016 13:27

Na nizem nivou to vam odgovara a kad je u pitanju BH onda je preglasavanje,(pamet nema sta)

Name

Bn

01.12.2016 13:35

Prvi Grujičić me zivi u Srebrenici

Name

Mare

01.12.2016 13:56

Gdje ti zivis kad kazes da Grujcic ne zivi u Srebrenici,decko je odrastao tu i tu ostao,vladace i mozete pocekati samo....

Name

re#re#re

01.12.2016 14:20

Kome ne valja neka se seli iz srebrenice ima sarajevo tuzla zenica zagreb bec istanbul

Name

MladaBosna

01.12.2016 13:43

Dok su vladali srebrenicom i primali donacije i protjerivali SRBE muslimanima je odgovaralo ali sada toga nema i prave probleme po obicaju

ODGOVORITE
Name

Spin

01.12.2016 14:14

Vrlo interesantna teza, muslimani protjerivali srbe... pa u kom svijetu ti zivis???

Name

Za mladoBosanca

01.12.2016 20:23

Idi lovi leptire kvazimodo.

Name

Olja

01.12.2016 14:08

Trc Milojka.Zovite hostaplera iz Laktasa da vam pomogne.

ODGOVORITE
Name

Gdje su milioni

02.12.2016 15:57

Camil Durakovic umjesto sto stalno trubi i naciji i vjeri neka objasni gdje su milioni kad nema trotoara.Nema struje.Nema liftova.Nema nista.

ODGOVORITE
Name

soko

02.12.2016 23:56

Necel bit srece da napuste i srbsku srebrenicu sta ce sad majke srebrenice odose klintonovi nema vise donacija bez kontrole i pljuvanje po srbskoj vojsci sad bi bar trebali pogledat istini u oci.

ODGOVORITE