Ратковица: Тешко јесте, али није крај!

"Видео сам лопту у кошу кад сам шутнуо”, рекао је плејмејкер Партизана.

Кошарка 01.12.2016 | 12:15
Ратковица: Тешко јесте, али није крај!
Кошаркаши Партизана ове сезоне успевају да ураде неке невероватне ствари. Било да су у питању победе или порази, свима у тиму, стручном штабу и међу навијачима је гарантовано узбуђење, неизвесност, напетост и дебело трошење живаца. У принципу, све што доноси кошарка, само можда још мало подигнуто на виши, драматичнији ниво. Последњи у низу таквих дуела црно-бели су одиграли против италијанског Сасарија у Лиги шампиона, изгубили су га после продужетка иако су имали неколико прилика да реше утакмицу на време, а један од најискуснијих, плејмејкер Бранислав Ратковица каже да је екипи изузетно тешко после оваквих пораза и није сигуран тачно шта је узрок силних грешака. 

"Тежак пораз после свега. Уложили смо доста енергије и снаге, а имали смо и шансу у продужетку. Бог нас је погледао па је претходно играч Сасарија промашио слободно бацање. Нисмо успели, направили смо доста грешака у одбрани. Не могу да кажем да се нисмо трудили. Не знам из чега су дошле те грешке, из неспретности, неразмишљања, ниоткуда... Сви су дали максимум, стварно смо гинули. Имали смо предност пре продужетка, требало је то да завршимо. У додатних пет минута смо играли исхитрено", навео је Ратковица.

То је црно-белима био четврти пораз у ФИБА Лиги шампиона, а трећи заредом у том такмичењу и довели су себе у веома непријатну ситуацију пред наставак такмичења.

"Сваки пораз боли, једноставно, није пријатно. Нико не воли да изгуби. Сваку утакмицу играш да победиш. Улажемо 100 посто себе и заиста не могу да правим разлику између такмичења, да ли је то Лига шампиона или Јадранска лига."

Готово невероватно звучи податак да је Партизан у уторак промашио чак 16 слободних бацања, а четвртину од тога у продужетку. Вероватно би против слабијих екипа од Сасарија победу уз такав учинак са пенала представљала немогућу мисију.

"Немам објашњење за промашене пенале. У првом тренутку нисам ни знао да смо их толико промашили. Нисмо због тога изгубили, већ због одбране. Вратили смо их у живот слабом одбраном. Ко зна, можда су грешке дошле као последица превелике жеље. У сваком случају, надам се да ћемо следећи пут боље шутирати слободна бацања", казао је Партизанов плејмекер.

Психолошки моменат је био веома важан против Италијана, али на неки бизаран и чудан начин, промашено слобободно бацање за победу у последњим тренуцима регуларног тока дало је гостима, а не домаћину ветар у леђа пред додатних пет минута игре.

"Мислили смо у паузи да је то сада 100 посто наша утакмица, јер смо добили другу шансу. Сви су били убеђени у то. Ипак Стипчевић је погодио неке шутеве и пенале, прецизан је био и Картер. Генерално су одиграли добро на крају и имали квалитетна решења када се ломила утакмица."

Упркос чињеници да су имали неколико заиста слабих потеза у одлучујућим тренуцима, црно-бели су баш преко Ратковице дошли у прилику да поготком за три поена уз звук сирене ипак дођу до победе.

"Видео сам лопту у кошу кад сам шутнуо. Мислио сам да улази... Криво ми је, разочаран сам, али морамо да се дигнемо и да кренемо даље".

Следећи изазов Партизана је дуел са Крком у Новом Месту, а за београдску екипу сваки тријумф у гостима у Јадранској лиги представља велики корак ка освајању места које гарантује пласман у плеј-оф.

"Идемо против Крке да дамо 100 посто и да покушамо да добијемо утакмицу. Важно је да наставимо са победама у Јадранској лиги и да се што пре издигнемо из тренутне ситуације. Овакав пораз сигурно утиче на екипу и спусти је, као што те подигне победа од један разлике у последњој секунди. Морамо да будемо што јачи, да изађемо ментално чврсти и победимо Крку", закључио је огранизатор Партизанове игре.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар