Ratkovica: Teško jeste, ali nije kraj!

"Video sam loptu u košu kad sam šutnuo”, rekao je plejmejker Partizana.

Košarka 01.12.2016 | 12:15
Ratkovica: Teško jeste, ali nije kraj!
Košarkaši Partizana ove sezone uspevaju da urade neke neverovatne stvari. Bilo da su u pitanju pobede ili porazi, svima u timu, stručnom štabu i među navijačima je garantovano uzbuđenje, neizvesnost, napetost i debelo trošenje živaca. U principu, sve što donosi košarka, samo možda još malo podignuto na viši, dramatičniji nivo. Poslednji u nizu takvih duela crno-beli su odigrali protiv italijanskog Sasarija u Ligi šampiona, izgubili su ga posle produžetka iako su imali nekoliko prilika da reše utakmicu na vreme, a jedan od najiskusnijih, plejmejker Branislav Ratkovica kaže da je ekipi izuzetno teško posle ovakvih poraza i nije siguran tačno šta je uzrok silnih grešaka. 

"Težak poraz posle svega. Uložili smo dosta energije i snage, a imali smo i šansu u produžetku. Bog nas je pogledao pa je prethodno igrač Sasarija promašio slobodno bacanje. Nismo uspeli, napravili smo dosta grešaka u odbrani. Ne mogu da kažem da se nismo trudili. Ne znam iz čega su došle te greške, iz nespretnosti, nerazmišljanja, niotkuda... Svi su dali maksimum, stvarno smo ginuli. Imali smo prednost pre produžetka, trebalo je to da završimo. U dodatnih pet minuta smo igrali ishitreno", naveo je Ratkovica.

To je crno-belima bio četvrti poraz u FIBA Ligi šampiona, a treći zaredom u tom takmičenju i doveli su sebe u veoma neprijatnu situaciju pred nastavak takmičenja.

"Svaki poraz boli, jednostavno, nije prijatno. Niko ne voli da izgubi. Svaku utakmicu igraš da pobediš. Ulažemo 100 posto sebe i zaista ne mogu da pravim razliku između takmičenja, da li je to Liga šampiona ili Jadranska liga."

Gotovo neverovatno zvuči podatak da je Partizan u utorak promašio čak 16 slobodnih bacanja, a četvrtinu od toga u produžetku. Verovatno bi protiv slabijih ekipa od Sasarija pobedu uz takav učinak sa penala predstavljala nemoguću misiju.

"Nemam objašnjenje za promašene penale. U prvom trenutku nisam ni znao da smo ih toliko promašili. Nismo zbog toga izgubili, već zbog odbrane. Vratili smo ih u život slabom odbranom. Ko zna, možda su greške došle kao posledica prevelike želje. U svakom slučaju, nadam se da ćemo sledeći put bolje šutirati slobodna bacanja", kazao je Partizanov plejmeker.

Psihološki momenat je bio veoma važan protiv Italijana, ali na neki bizaran i čudan način, promašeno slobobodno bacanje za pobedu u poslednjim trenucima regularnog toka dalo je gostima, a ne domaćinu vetar u leđa pred dodatnih pet minuta igre.

"Mislili smo u pauzi da je to sada 100 posto naša utakmica, jer smo dobili drugu šansu. Svi su bili ubeđeni u to. Ipak Stipčević je pogodio neke šuteve i penale, precizan je bio i Karter. Generalno su odigrali dobro na kraju i imali kvalitetna rešenja kada se lomila utakmica."

Uprkos činjenici da su imali nekoliko zaista slabih poteza u odlučujućim trenucima, crno-beli su baš preko Ratkovice došli u priliku da pogotkom za tri poena uz zvuk sirene ipak dođu do pobede.

"Video sam loptu u košu kad sam šutnuo. Mislio sam da ulazi... Krivo mi je, razočaran sam, ali moramo da se dignemo i da krenemo dalje".

Sledeći izazov Partizana je duel sa Krkom u Novom Mestu, a za beogradsku ekipu svaki trijumf u gostima u Jadranskoj ligi predstavlja veliki korak ka osvajanju mesta koje garantuje plasman u plej-of.

"Idemo protiv Krke da damo 100 posto i da pokušamo da dobijemo utakmicu. Važno je da nastavimo sa pobedama u Jadranskoj ligi i da se što pre izdignemo iz trenutne situacije. Ovakav poraz sigurno utiče na ekipu i spusti je, kao što te podigne pobeda od jedan razlike u poslednjoj sekundi. Moramo da budemo što jači, da izađemo mentalno čvrsti i pobedimo Krku", zaključio je ogranizator Partizanove igre.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar