Избјегните најчешће грешке у губљењу килограма

Желите да смршате, али у томе не успевате. Гладујете, одричете се омиљених посластица, вежбате, а резултати ипак изостају. Можда све то што радите нема ефекта, јер правите основне грешке у корацима. Ово су неке од њих...

Здравље 01.12.2016 | 08:38
Избјегните најчешће грешке у губљењу килограма
Претерујете са "здравом храном"

Бели хлеб сте заменили раженим, сунцокретово уље маслиновим или кокосовим, месо сојом, грицкалице орашастим плодовима... Све је то у реду само ако имате меру и ограничавате порције уместо да се опуштате, јер знате да су намирнице здраве.

Не спавате довољно

Ако спавате мање од седам сати, успоравате метаболизам, узбуркавате хормоне и тако умањујете шансе за губитак килограма.

Превише вежбате

Стручњаци тврде да мршављење 80 одсто зависи од исхране, а само 20 одсто од вежбања. А многи који вежбају сваког дана опусте се са оброцима, јер мисле да све могу да скину у теретани.

Вечерате прерано

Већина стручњака каже да треба вечерати до 18.00 сати, али уколико идете у кревет после поноћи, до тада ћете бити гладни, што успорава метаболизам. Суштина је да 70 одсто свих калорија унесете у тело у оброцима пре вечере, а само 30 увече. Тада неће бити важно да ли једете у 19.00 или у 23.00.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар