СРАМОТА Партизана, а можда и КАЗНА!

Партизан повео Душана Влаховића у Нови Сад, а он није смео да игра због административног пропуста.

Фудбал 01.12.2016 | 12:30
СРАМОТА Партизана, а можда и КАЗНА!
Партизан је у Нови Сад дошао са двојицом нападача, а на располагању је остао само један - Валери Божинов. За Душана Влаховића није било места ни на клупи.

Не због жеље или одлуке тренера Марка Николића, напротив!

Млади нападач једноставно није смео да буде међу резервама Партизана, јер његова документација потребна за наступ у Суперлиги Србије није била комплетна.

Пропуст који не само да штети угледу Партизана, већ славни клуб из Хумске доводи на стуб срама српске јавности. А, можда и пред оштру казну!

Додуше, сличних случајева било је и у Европи, са Легијом из Варшаве у квалификацијама за Лигу шампиона (заборавили на суспензију играча) или прошле сезоне са Реал Мадридом у Купу Краља (Денис Черишев играо, а није смео због картона). Ови примери су драстичнији и такође су плод непажње административних радника. Легија је избачена из квалификација за Лигу шампиона упркос победи, као и "краљевски клуб" из Купа.

Влаховић, као малолетни фудбалер, који још нема 17 година, у обавези је, односно клуб, да лекарски преглед изврши на свака четири месеца (остали на шест). Према незваничним информацијама, Партизан је последњи прескочио и Душан није имао право наступа у Новом Саду. Из тог разлога изостављен је из протокола, јер очигледно и у Хумској међу запосленима има недовољно одговорних особа.

Влаховић је неколико дана раније играо против Напретка из Крушевца (3:2).

Ако се утврди да није смео да наступа на тој утакмици, Партизан би могао да буде оштро кажњен, јер у правилнику пише: "Због наступа без важећег лекарског прегледа, а у смислу овог члана, узимају се на дисциплинску одговорност клуб, играч, овлашћени представник клуба на утакмици и делегат, сходно одредбама Дисциплинског правилника ФСС". 

Да ли је на помолу нови скандал?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар