SRAMOTA Partizana, a možda i KAZNA!

Partizan poveo Dušana Vlahovića u Novi Sad, a on nije smeo da igra zbog administrativnog propusta.

Fudbal 01.12.2016 | 12:30
SRAMOTA Partizana, a možda i KAZNA!
Partizan je u Novi Sad došao sa dvojicom napadača, a na raspolaganju je ostao samo jedan - Valeri Božinov. Za Dušana Vlahovića nije bilo mesta ni na klupi.

Ne zbog želje ili odluke trenera Marka Nikolića, naprotiv!

Mladi napadač jednostavno nije smeo da bude među rezervama Partizana, jer njegova dokumentacija potrebna za nastup u Superligi Srbije nije bila kompletna.

Propust koji ne samo da šteti ugledu Partizana, već slavni klub iz Humske dovodi na stub srama srpske javnosti. A, možda i pred oštru kaznu!

Doduše, sličnih slučajeva bilo je i u Evropi, sa Legijom iz Varšave u kvalifikacijama za Ligu šampiona (zaboravili na suspenziju igrača) ili prošle sezone sa Real Madridom u Kupu Kralja (Denis Čerišev igrao, a nije smeo zbog kartona). Ovi primeri su drastičniji i takođe su plod nepažnje administrativnih radnika. Legija je izbačena iz kvalifikacija za Ligu šampiona uprkos pobedi, kao i "kraljevski klub" iz Kupa.

Vlahović, kao maloletni fudbaler, koji još nema 17 godina, u obavezi je, odnosno klub, da lekarski pregled izvrši na svaka četiri meseca (ostali na šest). Prema nezvaničnim informacijama, Partizan je poslednji preskočio i Dušan nije imao pravo nastupa u Novom Sadu. Iz tog razloga izostavljen je iz protokola, jer očigledno i u Humskoj među zaposlenima ima nedovoljno odgovornih osoba.

Vlahović je nekoliko dana ranije igrao protiv Napretka iz Kruševca (3:2).

Ako se utvrdi da nije smeo da nastupa na toj utakmici, Partizan bi mogao da bude oštro kažnjen, jer u pravilniku piše: "Zbog nastupa bez važećeg lekarskog pregleda, a u smislu ovog člana, uzimaju se na disciplinsku odgovornost klub, igrač, ovlašćeni predstavnik kluba na utakmici i delegat, shodno odredbama Disciplinskog pravilnika FSS". 

Da li je na pomolu novi skandal?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar