Видео - Куп Краља: Реал 13:2, Севиља и Виљареал завршили посао!

Реалова деца почела рафал у 22. секунду - на крају 13:2! Севиља добила још једно оружје - Кореа! Зинедин Зидан је добио још једну нападачку опцију која би могла да буде откриће сезоне. Фудбалери Реал Мадрида доминантно су изборили осмину финала Купа краља, док су Севиља и Виљареала свој посао завршили већ у првим мечевима рунде.

Фудбал 30.11.2016 | 21:30
Видео - Куп Краља: Реал 13:2, Севиља и Виљареал завршили посао!
Реал је након 7:1 у гостима савладао Леонесу и на Сантјаго Бернабеуу са 6:1, уз хет-трик 23-годишњег Маријана Дијаса из Доминиканске републике.

Први старт после две године имао је талентовани Норвежанин Мартин Едегор.

Севиља је у првом сусрету са Форментером била убедљива 5:1 на гостовању, а хет-трик је остварио Хоакин Кореа.

Виљареал је рутински надиграо Толедо 3:0, такође у гостима, погоцима Бакамбуа и Кастиљеха, уз аутогол Хименеса.

Касније Атлетико гостује Хуихуелу, а Барселона Еркулесу.

Реал Мадрид је са укупних 13:2 демолирао трећелигаша Културал Леонесу у 1/16 финала Купа краља! После 7:1 у гостима, Краљевићи су вечерас у са комбинованим тимом на свом терену рутински савладали аутсајдера са 6:1.

Зинедин Зидан је пружио шансу резервистима попут Пепеа, ХамесаРодригеза, Касиље, Иска, Едегарда, Асенсија, али и талентованим клинцима из подмлатка попут Маријана Дијаза, Алавара Техера,Рубена Јањеза… И свог сина Енца!

Већ у 22. секунду утакмице, Реал је најавио канонаду када је костарикански нападач Маријано Дијаз начео противника. Момак је летос био откровење припрема и Зидан полако у њему добија још једну нападачку опцију. Потом је и ХамесРодригез дао гол, па Дијаз још једном да би Леонеса евроголом Гонзалеса дошла до историјског гола на Бернабеу у финишу првог полувремена.

Рафал у другом полувремену је наставио Енцо Зидан који је ушао са клупе, потом је Дијазу 87. минуту заокружио хет-трик, да би коначних 6:1 поставили гости аутоголом Моргада. Треба истаћи и Едегарда који је био сјајан, али се није уписао у стрелце.



Реал је први клуб који се пласирао у осмину финала јер је реванш меч играо када су остали клубови играли прве мечеве шеснаестине финала. Краљевићи су померили термин раније због обавеза на СП за клубове.

А једном ногом у осмини финала је и Севиља која је торпедовала Форментеру у гостима са 5:1 у првом мечу. Аргентински офанзивац Хоакин Кореа који је летос дошао из Сампдорије као изричита жеља тренера Сампаолија је постигао хет-трик и показао да ће бити једно од тајних оружја Севиље у наставку сезоне.

Поред три гола, сјајни дриблер је заслужан и за преостала два гола пошто је изнудио два пенала које је Бен Једер са беле тачке претворио у поготке. Сампаоли је пружио шансу резервиситима и показао колико опасну клупу има јер многи од ових играча попутКраневитера, Ганса, Корее или Кијотакеа једва чекају на шансу у неким озбиљнијим утакмицама.  



Куп краља, 1/16 финала:

Реал Мадрид – Леонеса 6:1 (први меч 7:1)
Форментера – Севиља 1:4 (први меч)
Толедо – Виљареал 0:3 (први меч)

21:00 Кордоба – Малага
21:00 Гранада – Осасуна
21:00 Гуихело – Атлетико Мадрид
21:00 Мурсија – Селта
22:00 Еркулес – Барселона

Уторак (први мечеви):

Леганес – Валенсија 1:3
Алкоркон – Еспањол 1:1
Спортинг – Еибар 1:2
Бетис – Депортиво 1:0

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар