Video - Kup Kralja: Real 13:2, Sevilja i Viljareal završili posao!

Realova deca počela rafal u 22. sekundu - na kraju 13:2! Sevilja dobila još jedno oružje - Korea! Zinedin Zidan je dobio još jednu napadačku opciju koja bi mogla da bude otkriće sezone. Fudbaleri Real Madrida dominantno su izborili osminu finala Kupa kralja, dok su Sevilja i Viljareala svoj posao završili već u prvim mečevima runde.

Fudbal 30.11.2016 | 21:30
Video - Kup Kralja: Real 13:2, Sevilja i Viljareal završili posao!
Real je nakon 7:1 u gostima savladao Leonesu i na Santjago Bernabeuu sa 6:1, uz het-trik 23-godišnjeg Marijana Dijasa iz Dominikanske republike.

Prvi start posle dve godine imao je talentovani Norvežanin Martin Edegor.

Sevilja je u prvom susretu sa Formenterom bila ubedljiva 5:1 na gostovanju, a het-trik je ostvario Hoakin Korea.

Viljareal je rutinski nadigrao Toledo 3:0, takođe u gostima, pogocima Bakambua i Kastiljeha, uz autogol Himenesa.

Kasnije Atletiko gostuje Huihuelu, a Barselona Erkulesu.

Real Madrid je sa ukupnih 13:2 demolirao trećeligaša Kultural Leonesu u 1/16 finala Kupa kralja! Posle 7:1 u gostima, Kraljevići su večeras u sa kombinovanim timom na svom terenu rutinski savladali autsajdera sa 6:1.

Zinedin Zidan je pružio šansu rezervistima poput Pepea, HamesaRodrigeza, Kasilje, Iska, Edegarda, Asensija, ali i talentovanim klincima iz podmlatka poput Marijana Dijaza, Alavara Tehera,Rubena Janjeza… I svog sina Enca!

Već u 22. sekundu utakmice, Real je najavio kanonadu kada je kostarikanski napadač Marijano Dijaz načeo protivnika. Momak je letos bio otkrovenje priprema i Zidan polako u njemu dobija još jednu napadačku opciju. Potom je i HamesRodrigez dao gol, pa Dijaz još jednom da bi Leonesa evrogolom Gonzalesa došla do istorijskog gola na Bernabeu u finišu prvog poluvremena.

Rafal u drugom poluvremenu je nastavio Enco Zidan koji je ušao sa klupe, potom je Dijazu 87. minutu zaokružio het-trik, da bi konačnih 6:1 postavili gosti autogolom Morgada. Treba istaći i Edegarda koji je bio sjajan, ali se nije upisao u strelce.



Real je prvi klub koji se plasirao u osminu finala jer je revanš meč igrao kada su ostali klubovi igrali prve mečeve šesnaestine finala. Kraljevići su pomerili termin ranije zbog obaveza na SP za klubove.

A jednom nogom u osmini finala je i Sevilja koja je torpedovala Formenteru u gostima sa 5:1 u prvom meču. Argentinski ofanzivac Hoakin Korea koji je letos došao iz Sampdorije kao izričita želja trenera Sampaolija je postigao het-trik i pokazao da će biti jedno od tajnih oružja Sevilje u nastavku sezone.

Pored tri gola, sjajni dribler je zaslužan i za preostala dva gola pošto je iznudio dva penala koje je Ben Jeder sa bele tačke pretvorio u pogotke. Sampaoli je pružio šansu rezervisitima i pokazao koliko opasnu klupu ima jer mnogi od ovih igrača poputKranevitera, Gansa, Koree ili Kijotakea jedva čekaju na šansu u nekim ozbiljnijim utakmicama.  



Kup kralja, 1/16 finala:

Real Madrid – Leonesa 6:1 (prvi meč 7:1)
Formentera – Sevilja 1:4 (prvi meč)
Toledo – Viljareal 0:3 (prvi meč)

21:00 Kordoba – Malaga
21:00 Granada – Osasuna
21:00 Guihelo – Atletiko Madrid
21:00 Mursija – Selta
22:00 Erkules – Barselona

Utorak (prvi mečevi):

Leganes – Valensija 1:3
Alkorkon – Espanjol 1:1
Sporting – Eibar 1:2
Betis – Deportivo 1:0

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar