РУС: Побједе Зенита и ЦСКА-а!

Грудвање у Санкт Петербургу и Ђулијанов гол за уздах олакшања у Санкт Петербургу! ЦСКА рутински против Оренбурга.

Фудбал 30.11.2016 | 20:00
РУС: Побједе Зенита и ЦСКА-а!
Зенитов ход на конопцу. Међутим, успео је тим из снегом затрпаног Санкт Петербурган да задржи равнотежу и победом од 2:0 против тврдоглаве Уфе у 16. колу Премијер лиге настави потеру за водећим Спартаком, који се таман понадао да ће му највећи ривал у шампионској трци уручити велики поклон.

Уфа је, наиме, прилично дуго одолевала домаћину, успела да га сведе на само пар опасних покушаја, али је у финишу утакмице остала без концетрације, па је пас Аксела Витсела пронашао усамљеног Жулијана, а овај смирено лопту проследио у мрежу за  1:0 на стадиону Петровски да би у последњим секундама меча Александар Кокорин само печатирао останак бодова у Санкт Петербургу.

Заостатак за Спартаком поново је смањен на три бода с тим да Народни тим сутра игра свој меч 16. кола, на страни против нејаких Крила Совјетов. Ипак, могло је да буде и горе за Зенит, па су навијачи на стадиону "Петровски" били доброг расположења и искористили зимску идилу да се добро забаве на трибинама.

Пет корака иза Зенита је још један московски великан. ЦСКА, додуше, ове сезоне не блиста, али је против Газовика из Оренбурга рутински одрадио посао. Владимир Полухјатов му је олакшао поссао беспотребно игравши руком чиме је омогућио Бибрасу Натху да најстрожу казну претвори у иницијално вођство, да би у шлаг на торту сипао Сергеј Игнашевич стрелом са више од 20 метара за коначних 2:0.

Премијер лига, 16. коло:

Уторак:

Урал - Ростов 1:0 (1:0)
/Лунгу 38/

Рубин - Арсенал  1:0 (0:0)
/Жонатас 62/

ЦСКА Москва - Оренбург 2:0 (1:0)
/Натхо 26пен, Игнашевич 79/

Зенит - Уфа 2:0 (0:0)
/Ђулијано 84, Кокорин 93/

Среда:

16.00: Крила Совјетов - Спартак
16.00: Терек - Краснодар
17.30: Том - Локомотива Москва
18.30: Анжи - Амкар

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар