RUS: Pobjede Zenita i CSKA-a!

Grudvanje u Sankt Peterburgu i Đulijanov gol za uzdah olakšanja u Sankt Peterburgu! CSKA rutinski protiv Orenburga.

Fudbal 30.11.2016 | 20:00
RUS: Pobjede Zenita i CSKA-a!
Zenitov hod na konopcu. Međutim, uspeo je tim iz snegom zatrpanog Sankt Peterburgan da zadrži ravnotežu i pobedom od 2:0 protiv tvrdoglave Ufe u 16. kolu Premijer lige nastavi poteru za vodećim Spartakom, koji se taman ponadao da će mu najveći rival u šampionskoj trci uručiti veliki poklon.

Ufa je, naime, prilično dugo odolevala domaćinu, uspela da ga svede na samo par opasnih pokušaja, ali je u finišu utakmice ostala bez koncetracije, pa je pas Aksela Vitsela pronašao usamljenog Žulijana, a ovaj smireno loptu prosledio u mrežu za  1:0 na stadionu Petrovski da bi u poslednjim sekundama meča Aleksandar Kokorin samo pečatirao ostanak bodova u Sankt Peterburgu.

Zaostatak za Spartakom ponovo je smanjen na tri boda s tim da Narodni tim sutra igra svoj meč 16. kola, na strani protiv nejakih Krila Sovjetov. Ipak, moglo je da bude i gore za Zenit, pa su navijači na stadionu "Petrovski" bili dobrog raspoloženja i iskoristili zimsku idilu da se dobro zabave na tribinama.

Pet koraka iza Zenita je još jedan moskovski velikan. CSKA, doduše, ove sezone ne blista, ali je protiv Gazovika iz Orenburga rutinski odradio posao. Vladimir Poluhjatov mu je olakšao possao bespotrebno igravši rukom čime je omogućio Bibrasu Nathu da najstrožu kaznu pretvori u inicijalno vođstvo, da bi u šlag na tortu sipao Sergej Ignaševič strelom sa više od 20 metara za konačnih 2:0.

Premijer liga, 16. kolo:

Utorak:

Ural - Rostov 1:0 (1:0)
/Lungu 38/

Rubin - Arsenal  1:0 (0:0)
/Žonatas 62/

CSKA Moskva - Orenburg 2:0 (1:0)
/Natho 26pen, Ignaševič 79/

Zenit - Ufa 2:0 (0:0)
/Đulijano 84, Kokorin 93/

Sreda:

16.00: Krila Sovjetov - Spartak
16.00: Terek - Krasnodar
17.30: Tom - Lokomotiva Moskva
18.30: Anži - Amkar

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar