Иванић са челницима Европске комисије

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је у Бриселу да у БиХ постоји чврсто опредјељење и сагласност свих политичких фактора о европском путу БиХ и обавезама које на њему предстоје, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Босна и Херцеговина 30.11.2016 | 22:55
Иванић са челницима Европске комисије
У разговору са предсједником Европске комисије Жан-Клодом Јункером и европским комесаром за проширење Јоханесом Ханом, Иванић је нагласио да је пред БиХ од 9. децембра нова фаза, када треба почети с попуњавањем одговора на Упитник Европске комисије.

Саговорници су се сагласили да је попуњавање одговора само технички дио посла, а да је суштинско питање укупан политички амбијент у БиХ.

Јункер и Хан сагласни су да је БиХ остварила значајан политички напредак и нагласили да дужина трајања фазе попуњавања одговора на питања из Упитника није пресудна, те да ће БиХ имати подршку у тој фази.

Саговорници су се сагласили да ће ово бити и први тест за усвојени механизам координације у БиХ.

Иванић је Јункеру и Хану указао на потребу чвршће регионалне сарадње и информисао их о идеји за организовање трилатералног састанка БиХ, Србије и Хрватске о горућим политичким питањима.

Предсједавајући Предсједништва БиХ претходно се састао и са специјалним извјестиоцем Европског парламента за БиХ Кристијаном Дан Предом, који га је информисао о нацрту свог извјештаја.

Иванић сматра да је извјештај коректан и да су побројани сви проблеми у БиХ, али да је видљиво и очекивање да за њих буду нађена рјешења.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Самуел

30.11.2016 19:26

Одеш тамо и све обећас и прихватис па сад кући Иванићу па настави националну реторику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тихи

01.12.2016 11:36

Кад оно тамо неки чудан народ једе помфри са мајонезом :)