Ivanić sa čelnicima Evropske komisije

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je u Briselu da u BiH postoji čvrsto opredjeljenje i saglasnost svih političkih faktora o evropskom putu BiH i obavezama koje na njemu predstoje, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Bosna i Hercegovina 30.11.2016 | 22:55
Ivanić sa čelnicima Evropske komisije
U razgovoru sa predsjednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom i evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom, Ivanić je naglasio da je pred BiH od 9. decembra nova faza, kada treba početi s popunjavanjem odgovora na Upitnik Evropske komisije.

Sagovornici su se saglasili da je popunjavanje odgovora samo tehnički dio posla, a da je suštinsko pitanje ukupan politički ambijent u BiH.

Junker i Han saglasni su da je BiH ostvarila značajan politički napredak i naglasili da dužina trajanja faze popunjavanja odgovora na pitanja iz Upitnika nije presudna, te da će BiH imati podršku u toj fazi.

Sagovornici su se saglasili da će ovo biti i prvi test za usvojeni mehanizam koordinacije u BiH.

Ivanić je Junkeru i Hanu ukazao na potrebu čvršće regionalne saradnje i informisao ih o ideji za organizovanje trilateralnog sastanka BiH, Srbije i Hrvatske o gorućim političkim pitanjima.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH prethodno se sastao i sa specijalnim izvjestiocem Evropskog parlamenta za BiH Kristijanom Dan Predom, koji ga je informisao o nacrtu svog izvještaja.

Ivanić smatra da je izvještaj korektan i da su pobrojani svi problemi u BiH, ali da je vidljivo i očekivanje da za njih budu nađena rješenja.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Samuel

30.11.2016 19:26

Odeš tamo i sve obećas i prihvatis pa sad kući Ivaniću pa nastavi nacionalnu retoriku.

ODGOVORITE
Name

Tihi

01.12.2016 11:36

Kad ono tamo neki čudan narod jede pomfri sa majonezom :)