Радоњић: Звезда у Топ 8? Није немогуће!

Учинак од четири победе и пет пораза у Евролиги, као и 11 узастопних тријумфа у АБА лиги, без пораза, повећали су апетите навијачима црвено-белих. Дејан Радоњић, тренер кошаркаша Звезде, ту је да спусти лопту, али и да одговори може ли српски и регионални шампион до плеј-офа, односно топ осам Евролиге?

Кошарка 01.12.2016 | 16:45
Радоњић: Звезда у Топ 8? Није немогуће!
- Квалитет Евролиге је изузетан, велики број клубова је заиста много уложио, а ми ћемо ићи корак по корак. Покушаћемо да остваримо што више победа, а да ли можемо до осам најбољих, у овом тренутку је тешко проценити. Пред нама је још 21 меч - каже Радоњић за “Блиц”.

Да ли сте очекивали да после девет кола имате четири победе?

- Презадовољан сам. Из неке стартне позиције није било до те мере оптимизма, али смо показали добре партије. Ма, презадовољан сам досадашњом укупном сезоном. Не жалим што смо можда у неким мечевима поражени у финишу, исто тако добијене смо могли да изгубимо. Велики број утакмица је досад одигран у егалу, а ми ћемо се трудити да будемо добри.

У петак стиже Жалгирис?

- Играју изванредно, имају тим с пуно квалитета који је показао вредности. Биће тежак меч, посебно ако не будемо могли да рачунамо на Митровића, а наш ривал базира игра управо на центрима.

Је л‘ боље што се игра у по капацитету мањој дворани?

- Ма добро је и у Арени, где је пуно гледалаца, али у хали „Александар Николић“ очекујем узаврелу атмосферу.

Колико сте се екипа и ви као тренер навикли на нови систем такмичења?

- То ћу анализирати на крају, кад се заврши лига. Напори су и до сада били велики, очекују нас још три циклуса са по две евролигашке утакмице недељно, оптерећења су огромна.

АБА лига? Звезда је без пораза?

- Задовољан сам, играмо добро, али тек нам предстоје искушења. У децембру нас чекају посебни изазови, против најјачих ривала. За сада смо одлични.

Може ли се до три трофеја ове сезоне АБА и домаће лиге, и Купа „Радивоја Кораћа“?

- Можемо до сва три трофеја. По неком реду, наравно, приоритет нам је АБА лига због играња Евролиге наредне сезоне, дакле да будемо најбољи у региону, а затим и освајање домаћих такмичења.

Карпош изненадио фаворите

Карпош је победама над Будућношћу и Цедевитом погурао Звезду?

- Да, изненадили су фаворите. За разлику од претходних година у раној фази АБА лиге се издвојило пет екипа у борби за прва четири места и плеј-оф. Биће неизвесна битка за опстанак у лиги - додао је Радоњић.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар