Radonjić: Zvezda u Top 8? Nije nemoguće!

Učinak od četiri pobede i pet poraza u Evroligi, kao i 11 uzastopnih trijumfa u ABA ligi, bez poraza, povećali su apetite navijačima crveno-belih. Dejan Radonjić, trener košarkaša Zvezde, tu je da spusti loptu, ali i da odgovori može li srpski i regionalni šampion do plej-ofa, odnosno top osam Evrolige?

Košarka 01.12.2016 | 16:45
Radonjić: Zvezda u Top 8? Nije nemoguće!
- Kvalitet Evrolige je izuzetan, veliki broj klubova je zaista mnogo uložio, a mi ćemo ići korak po korak. Pokušaćemo da ostvarimo što više pobeda, a da li možemo do osam najboljih, u ovom trenutku je teško proceniti. Pred nama je još 21 meč - kaže Radonjić za “Blic”.

Da li ste očekivali da posle devet kola imate četiri pobede?

- Prezadovoljan sam. Iz neke startne pozicije nije bilo do te mere optimizma, ali smo pokazali dobre partije. Ma, prezadovoljan sam dosadašnjom ukupnom sezonom. Ne žalim što smo možda u nekim mečevima poraženi u finišu, isto tako dobijene smo mogli da izgubimo. Veliki broj utakmica je dosad odigran u egalu, a mi ćemo se truditi da budemo dobri.

U petak stiže Žalgiris?

- Igraju izvanredno, imaju tim s puno kvaliteta koji je pokazao vrednosti. Biće težak meč, posebno ako ne budemo mogli da računamo na Mitrovića, a naš rival bazira igra upravo na centrima.

Je l‘ bolje što se igra u po kapacitetu manjoj dvorani?

- Ma dobro je i u Areni, gde je puno gledalaca, ali u hali „Aleksandar Nikolić“ očekujem uzavrelu atmosferu.

Koliko ste se ekipa i vi kao trener navikli na novi sistem takmičenja?

- To ću analizirati na kraju, kad se završi liga. Napori su i do sada bili veliki, očekuju nas još tri ciklusa sa po dve evroligaške utakmice nedeljno, opterećenja su ogromna.

ABA liga? Zvezda je bez poraza?

- Zadovoljan sam, igramo dobro, ali tek nam predstoje iskušenja. U decembru nas čekaju posebni izazovi, protiv najjačih rivala. Za sada smo odlični.

Može li se do tri trofeja ove sezone ABA i domaće lige, i Kupa „Radivoja Koraća“?

- Možemo do sva tri trofeja. Po nekom redu, naravno, prioritet nam je ABA liga zbog igranja Evrolige naredne sezone, dakle da budemo najbolji u regionu, a zatim i osvajanje domaćih takmičenja.

Karpoš iznenadio favorite

Karpoš je pobedama nad Budućnošću i Cedevitom pogurao Zvezdu?

- Da, iznenadili su favorite. Za razliku od prethodnih godina u ranoj fazi ABA lige se izdvojilo pet ekipa u borbi za prva četiri mesta i plej-of. Biće neizvesna bitka za opstanak u ligi - dodao je Radonjić.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar