Серенино писмо женама у спорту: Сањајте!

Америчка тенисерка сматра да жене у спорту немају једнак статус као мушкарци.

Тенис 01.12.2016 | 15:15
Серенино писмо женама у спорту: Сањајте!
Америчка тенисерка Серена Вилијамс у отвореном писму јавности указала је на проблеме с којима се жене суочавају у спорту.

Власница 22 гренд слем титуле написала је да су жене "констатно подсећане" да нису мушкарци. Она је рекла да важи за једног од "најбољих женских спортиста на свету", али је навела да њене колеге, попут Леброна Џејмса, Роџера Федерера и Тајгера Вудса нису описани по полу.

Вилијамсова је навела да је фрустрира то што жене нису подједнако плаћене, иако су "урадиле исти посао и поднеле исту жртву као и мушке колеге".

"Жене, морате да наставите да сањате. Охрабрите наредну генерацију жена да буду једнако храбре у својим настојањима", написала је једна од најуспешнијих тенисерки икада.

Писмо је прво објављено у магазину "Портер", а затим и у бртианским новинама "Гардијан".

Извор: Бета

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дос

01.12.2016 15:29

Драга Сирена, Имате ви једнака права и чак се ни један мускарац није жалио што Машенка зарађује висе од њих на рекламама и спонзорству. Колико писјетилацаи гледаоца има женски фудбал, кошарка, тенис итд. Једино се могу сложити да сте и једни и други абнормално награђени за забаву која одвлачи широке масе од стврних свјетских проблема.

ОДГОВОРИТЕ