Serenino pismo ženama u sportu: Sanjajte!

Američka teniserka smatra da žene u sportu nemaju jednak status kao muškarci.

Tenis 01.12.2016 | 15:15
Serenino pismo ženama u sportu: Sanjajte!
Američka teniserka Serena Vilijams u otvorenom pismu javnosti ukazala je na probleme s kojima se žene suočavaju u sportu.

Vlasnica 22 grend slem titule napisala je da su žene "konstatno podsećane" da nisu muškarci. Ona je rekla da važi za jednog od "najboljih ženskih sportista na svetu", ali je navela da njene kolege, poput Lebrona Džejmsa, Rodžera Federera i Tajgera Vudsa nisu opisani po polu.

Vilijamsova je navela da je frustrira to što žene nisu podjednako plaćene, iako su "uradile isti posao i podnele istu žrtvu kao i muške kolege".

"Žene, morate da nastavite da sanjate. Ohrabrite narednu generaciju žena da budu jednako hrabre u svojim nastojanjima", napisala je jedna od najuspešnijih teniserki ikada.

Pismo je prvo objavljeno u magazinu "Porter", a zatim i u brtianskim novinama "Gardijan".

Izvor: Beta

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

dos

01.12.2016 15:29

Draga Sirena, Imate vi jednaka prava i čak se ni jedan muskarac nije žalio što Mašenka zarađuje vise od njih na reklamama i sponzorstvu. Koliko pisjetilacai gledaoca ima ženski fudbal, košarka, tenis itd. Jedino se mogu složiti da ste i jedni i drugi abnormalno nagrađeni za zabavu koja odvlači široke mase od stvrnih svjetskih problema.

ODGOVORITE