Китаровић: "Ислам у БиХ постаје све радикалнији"

Предсједница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић изјавила је да је нестабилност Босне и Херцеговине највећа безбједносна пријетња Хрватској у окружењу.

Регион 30.11.2016 | 17:40
Китаровић: "Ислам у БиХ постаје све радикалнији"
Као једно од образложења за то навела је да ислам у БиХ није више какав је био и да постаје радикалнији.

"Неке друге земље се уплићу у БиХ и то не само политички него и у начин живота. Ислам који смо познавали у БиХ се мијења, постаје радикалнији, посебно у сеоским подручјима, мијења се начин живота, чак и изглед људи у смислу одијевања и понашања и много ригидније интерпретације вриједности ислама", рекла је Грабар-Китаровић.

Предсједница Хрватске је нагласила да је због тога кључно задржати стабилност исламске заједнице у БиХ, али и у Хрватској.

"Ми у Хрватској имамо малу, али јако активну, изврсну исламску заједницу која даје све од себе како би управљала процесима у регији и изоловала радикале, фундаменталисте, како би очувала међуетничку и међурелигијску комуникацију и пуну интеграцију исламске заједнице, не асимилацију, већ интеграцију у обично хрватско друштво", изјавила је Грабар-Китаровић за часопис "Дефенсе Неwс".

(Агенције)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Залилај Халил

30.11.2016 16:57

Посто њена ,,дрзава,,на свим пољима сарадјује са Садијском Арабијом она врло добро зна која је то религија,само се прави будала.Ислам као Хрисцанство има висе фракција и праваца.Свако одабире оно сто му се свидја или има неку корист од тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пеле.

30.11.2016 19:11

Сто си тразила,то и имас.

Name

Тихи

30.11.2016 17:09

Неки дан се сликала са устаском заставом а казе да неко други се радикализује. Бацање прашине у оци да би се своја гу... сакрила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ревис

30.11.2016 18:10

Кад немају ниста друго онда иде уходана матрица радикализације ислама. Гаде ми се висе ови политицари и њихове изјаве. уходана пракса у дрзавицама еxс Југославије. Кад поцне да губи популарност у свом корпусу попљује мало по другима (другацијима разлицитима класицна дискриминација) и тако враца изгубљену популарност и присутност на сцени трухле и бајате политике балканских вампира и крвопија ситне раје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

30.11.2016 18:24

Ја као родјени муслиман, казем и признам да је праву ова зена( а ко је она?) босански муслимани јесу радикализовани. Јер манипулису са њима Медији. Зато своју дјецу уцим да буду само људи... јер ово код босанских муслимана није и нема никакве везе са вјером.

Name

зг

30.11.2016 18:55

Ајде па ти си најрадикалнија и требас добит диломатску опомену ти и онај мали Петров.Ста ви из дрзве дрзаве имате тразит у БиХ ?,Мостару,Стоцу..треба ли бисте бит ухапсени да је БиХ нормална дрзава.

Name

Xxx

30.11.2016 19:06

Све цркве православне и дзамије у Херцеговини порусили радикални муслимани Боље да свако своје двористе по цисти да се народ не завада Такви ко она прави радикалне групе да није било рата у Босни не би било муслимана ја први се изјасњаво ко југусловен и не идем у дзамију само носим муслиманско име и какви су то муслимани има два цовјека добар и лос

Name

Зар није тако

01.12.2016 00:54

Не знам ста је Китаревицева у овом кратком прилогу погресно рекла. Зар није овај данасњи ислам у Босни посве другацији него је био у бивсој нам дрзави? Погледајмо Сарајево, не моземо га препознати. И не само Сарајево него и цијелу Федерацију. Сматрам да је истине све сто је рекла. Е сад друга је ствар да ли то прилици да казе предсједник једне сусједне дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

01.12.2016 10:01

Играју се игре, није добро, а бице јос горе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

комсија

01.12.2016 16:04

То је све истина и добро да бар неко то гласно казе.

ОДГОВОРИТЕ