Милан Тепић добија споменик у Београду

На иницијативу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у београдском насељу Савски венац биће подигнут споменик мајору Милану Тепићу, који је херојски погинуо бранећи војно складиште ЈНА у Бјеловару, одлучила је данас Скупштина града Београд.

Србија 30.11.2016 | 22:10
Милан Тепић добија споменик у Београду
Споменик ће бити подигнут у близини улице која носи Тепићево име, преносе београдски медији.

Мајор Тепић издао је наређење да се дигне у ваздух војно складиште ЈНА у близини Бјеловара 1991. године, које је требало да нападне хрватска паравојска, и том приликом жртвовао је и сопствени живот.

Скупштина града одлучила је да у Београду буду подигнуте бисте и пољском имунологу Лудвику Хиршфелду, који је добровољно дошао у Србију 1915. године и допринио да се сузбије епидемија тифуса, од којег је тада у Србији умрло око 135.000 људи, као и српском пилоту Тадији Сондермајеру, првом школованом ваздухопловном инжењеру и оснивачу Аеро-клуба Југославије.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

маја маја

30.11.2016 21:25

И било је вријеме да се покаже поштовање његовог чина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјекна

01.12.2016 09:57

Мајор Тепиц је био истински патриота. У Бањалуци има једна улица названа његовим именом, то је све. С друге стране мада је хероја изгинулих у овом несретном рату, а јављају се некакви мај.уни који себе називају ствараоцима РС. Не помињу ни Милана Тепица, ни остале борце.

ОДГОВОРИТЕ