Milan Tepić dobija spomenik u Beogradu

Na inicijativu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u beogradskom naselju Savski venac biće podignut spomenik majoru Milanu Tepiću, koji je herojski poginuo braneći vojno skladište JNA u Bjelovaru, odlučila je danas Skupština grada Beograd.

Srbija 30.11.2016 | 22:10
Milan Tepić dobija spomenik u Beogradu
Spomenik će biti podignut u blizini ulice koja nosi Tepićevo ime, prenose beogradski mediji.

Major Tepić izdao je naređenje da se digne u vazduh vojno skladište JNA u blizini Bjelovara 1991. godine, koje je trebalo da napadne hrvatska paravojska, i tom prilikom žrtvovao je i sopstveni život.

Skupština grada odlučila je da u Beogradu budu podignute biste i poljskom imunologu Ludviku Hiršfeldu, koji je dobrovoljno došao u Srbiju 1915. godine i doprinio da se suzbije epidemija tifusa, od kojeg je tada u Srbiji umrlo oko 135.000 ljudi, kao i srpskom pilotu Tadiji Sondermajeru, prvom školovanom vazduhoplovnom inženjeru i osnivaču Aero-kluba Jugoslavije.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

maja maja

30.11.2016 21:25

I bilo je vrijeme da se pokaže poštovanje njegovog čina

ODGOVORITE
Name

Djekna

01.12.2016 09:57

Major Tepic je bio istinski patriota. U Banjaluci ima jedna ulica nazvana njegovim imenom, to je sve. S druge strane mada je heroja izginulih u ovom nesretnom ratu, a javljaju se nekakvi maj.uni koji sebe nazivaju stvaraocima RS. Ne pominju ni Milana Tepica, ni ostale borce.

ODGOVORITE