Видео: Посебан третман за Србе, Грке и Турке у Бамбергу!

Правила су промењена после гостовања Делија и Гате 13. А, важиће само за мечеве са Олимпијакосом, Фенербахчеом и Галатасарајом.

Кошарка 05.12.2016 | 20:45
Видео: Посебан третман за Србе, Грке и Турке у Бамбергу!
Масовна и организована гостовања навијача на утакмицама кошаркашке Евролиге су реткост.

А, када су почела да се догађају чешће, клубови су почели да се боре против тога.

Тако су челници немачког Бамберга одлучили да после мечева са Панатинаикосом и Црвеном звездом, клубовима који су имали гласну подршку својих навијача у "Бросе арени" ове јесени, уведу термин "сусрет високог ризика" и пооштре стандарде који важе за гостујуће фанове.

Али, не за све утакмице!

Већ, како је наведено на сајту јединог немачког представника у ЕЛ, само још за три меча у којима ће Бамберг дочекати: Галатасарај, Фенербахче и Олимпијакос. Другим речима, строжа правила од уобичајених важиће убудуће за гостовања грчких, турских и српских клубова.

Ово су новине које ће Бамберг увести за све мечеве убудуће:

- Повећано присуство чланова обезбеђења;
- Присуство полиције у дворани, уз одређени број специјалних снага;

А, ово су мере које ће важити само за гостовања Олимпијакоса, Фенербахчеа и Галатасараја:

- Слободна "онлине" продаја улазница неће бити могућа;
- Продаја алкохола у дворани биће забрањена;

Такође, а то ће важити за све мечеве у немачком првенству и Евролиги, неће бити могуће слободно кретање имеђу источне и западне трибине ка северној, односно посетиоци ће моћи да бораве само у сектору који је наглашен на улазници.

Бамберг је такође најавио да ће за наредну сезону бити инсталиран посеба део на сајту клуба посвећен гостујућим навијачима, али није наведено са којим циљем и да ли ће заинтересовани купци улазница који желе да посматрају меч са северне трибине, одређене за госте, морати да буду регистровани корисници сајта.

"Узели смо веома озбиљно у разматрање инциденте који су се догодили и због којих смо били критиковани од стране наших навијача и то жестоко. Заједно са полицијом, урадићемо све да бисмо избегли сцене какве су биле с Атињанима и Београђанима. Такође, позивамо све клубове да се прикључе разговорима, јер се испоставило да немамо само ми проблем са гостујућим навијачима", рекао је извршни директор Бамберга Ролф Бејер и додао:

"Од данас ћемо радити на другачијем приступу".



Питање је шта је тачан узрок забрани "онлине" продаје улазница, јер у извештајима са мечева Бамберг - Панатинаикос и Бамберг - Црвена звезда нису забележени озбиљни инциденти са гостујућим навијачима, осим уобичајних вербалних чарки. Могуће да је мотив за ово "пооштравање критеријума" заправо то што је велики број репортера са поменута два меча приметио да је тешко било одредити ко има гласнију подршку, домаћи или гостујући састав.

Ево снимка славља играча и навијача Црвене звезде после утакмице уз повике: "Ауф Wиедерсехен", односно: "Довиђења".



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар