Video: Poseban tretman za Srbe, Grke i Turke u Bambergu!

Pravila su promenjena posle gostovanja Delija i Gate 13. A, važiće samo za mečeve sa Olimpijakosom, Fenerbahčeom i Galatasarajom.

Košarka 05.12.2016 | 20:45
Video: Poseban tretman za Srbe, Grke i Turke u Bambergu!
Masovna i organizovana gostovanja navijača na utakmicama košarkaške Evrolige su retkost.

A, kada su počela da se događaju češće, klubovi su počeli da se bore protiv toga.

Tako su čelnici nemačkog Bamberga odlučili da posle mečeva sa Panatinaikosom i Crvenom zvezdom, klubovima koji su imali glasnu podršku svojih navijača u "Brose areni" ove jeseni, uvedu termin "susret visokog rizika" i pooštre standarde koji važe za gostujuće fanove.

Ali, ne za sve utakmice!

Već, kako je navedeno na sajtu jedinog nemačkog predstavnika u EL, samo još za tri meča u kojima će Bamberg dočekati: Galatasaraj, Fenerbahče i Olimpijakos. Drugim rečima, stroža pravila od uobičajenih važiće ubuduće za gostovanja grčkih, turskih i srpskih klubova.

Ovo su novine koje će Bamberg uvesti za sve mečeve ubuduće:

- Povećano prisustvo članova obezbeđenja;
- Prisustvo policije u dvorani, uz određeni broj specijalnih snaga;

A, ovo su mere koje će važiti samo za gostovanja Olimpijakosa, Fenerbahčea i Galatasaraja:

- Slobodna "online" prodaja ulaznica neće biti moguća;
- Prodaja alkohola u dvorani biće zabranjena;

Takođe, a to će važiti za sve mečeve u nemačkom prvenstvu i Evroligi, neće biti moguće slobodno kretanje imeđu istočne i zapadne tribine ka severnoj, odnosno posetioci će moći da borave samo u sektoru koji je naglašen na ulaznici.

Bamberg je takođe najavio da će za narednu sezonu biti instaliran poseba deo na sajtu kluba posvećen gostujućim navijačima, ali nije navedeno sa kojim ciljem i da li će zainteresovani kupci ulaznica koji žele da posmatraju meč sa severne tribine, određene za goste, morati da budu registrovani korisnici sajta.

"Uzeli smo veoma ozbiljno u razmatranje incidente koji su se dogodili i zbog kojih smo bili kritikovani od strane naših navijača i to žestoko. Zajedno sa policijom, uradićemo sve da bismo izbegli scene kakve su bile s Atinjanima i Beograđanima. Takođe, pozivamo sve klubove da se priključe razgovorima, jer se ispostavilo da nemamo samo mi problem sa gostujućim navijačima", rekao je izvršni direktor Bamberga Rolf Bejer i dodao:

"Od danas ćemo raditi na drugačijem pristupu".



Pitanje je šta je tačan uzrok zabrani "online" prodaje ulaznica, jer u izveštajima sa mečeva Bamberg - Panatinaikos i Bamberg - Crvena zvezda nisu zabeleženi ozbiljni incidenti sa gostujućim navijačima, osim uobičajnih verbalnih čarki. Moguće da je motiv za ovo "pooštravanje kriterijuma" zapravo to što je veliki broj reportera sa pomenuta dva meča primetio da je teško bilo odrediti ko ima glasniju podršku, domaći ili gostujući sastav.

Evo snimka slavlja igrača i navijača Crvene zvezde posle utakmice uz povike: "Auf Wiedersehen", odnosno: "Doviđenja".



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar