Челси у центру великог скандала!

"Телеграпх" пише да је клуб из Лондона покушао давањем мита да спречи жртву сексуалног узнемиравања од идеје да јавно каже шта се догодило.

Фудбал 03.12.2016 | 11:00
Челси у центру великог скандала!
Аферу која тренутно потреса енглески фудбал, према сазнањима "Даилy Телеграпх" дневника, лондонски Челси покушао је да ућутка – давањем мита!

Све горе од горег...

Наиме, "Телеграпх" је објавио "еxцлусиве" причу о томе да су челници Челсија одобрили исплату новчане накнаде бившим члановима младог тима како би их убедили заташкају да их је скаут клуба сексуално узнемиравао!

У овом извештају наводи се да је клуб из Лондона исплатио "прљав новац", и то у периоду од 2013. до данас, како би жртва сексуалног узнемиравања, његова породица и адвокат одустали од јавног изношења оптужби на рачун Едија Хита, који је као скаут радио за "плавце" 70-их година прошлог века.

Након овог текста, Челси је објавио саопштење да је отворио истрагу поводом ових тврдњи и да је клуб спреман да "загребе" дубоко у прошлост како би се ова тамна страница из историје клуба расветлила.

"Док је истрага у току нећемо се даље оглашавати о овом проблему", саопштено је између осталог у Челсију.

"Телеграпх" није навео о којој суми новца се ради и да ли је неко, ко је наредио да се на овај начин заташка потенцијална афера, кажњен због давања мита. Челси је одбио ове тврдње и назвао их неоснованим.

Оптужени Еди Хит преминуо је пре него што је јавност сазнала за овај скандал у који су уплетени и други клубови на Острву. Био је шеф Челсијеве службе скаута од 1968. до 1979. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар