Čelsi u centru velikog skandala!

"Telegraph" piše da je klub iz Londona pokušao davanjem mita da spreči žrtvu seksualnog uznemiravanja od ideje da javno kaže šta se dogodilo.

Fudbal 03.12.2016 | 11:00
Čelsi u centru velikog skandala!
Aferu koja trenutno potresa engleski fudbal, prema saznanjima "Daily Telegraph" dnevnika, londonski Čelsi pokušao je da ućutka – davanjem mita!

Sve gore od goreg...

Naime, "Telegraph" je objavio "exclusive" priču o tome da su čelnici Čelsija odobrili isplatu novčane naknade bivšim članovima mladog tima kako bi ih ubedili zataškaju da ih je skaut kluba seksualno uznemiravao!

U ovom izveštaju navodi se da je klub iz Londona isplatio "prljav novac", i to u periodu od 2013. do danas, kako bi žrtva seksualnog uznemiravanja, njegova porodica i advokat odustali od javnog iznošenja optužbi na račun Edija Hita, koji je kao skaut radio za "plavce" 70-ih godina prošlog veka.

Nakon ovog teksta, Čelsi je objavio saopštenje da je otvorio istragu povodom ovih tvrdnji i da je klub spreman da "zagrebe" duboko u prošlost kako bi se ova tamna stranica iz istorije kluba rasvetlila.

"Dok je istraga u toku nećemo se dalje oglašavati o ovom problemu", saopšteno je između ostalog u Čelsiju.

"Telegraph" nije naveo o kojoj sumi novca se radi i da li je neko, ko je naredio da se na ovaj način zataška potencijalna afera, kažnjen zbog davanja mita. Čelsi je odbio ove tvrdnje i nazvao ih neosnovanim.

Optuženi Edi Hit preminuo je pre nego što je javnost saznala za ovaj skandal u koji su upleteni i drugi klubovi na Ostrvu. Bio je šef Čelsijeve službe skauta od 1968. do 1979. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar