Цвокотали су зубићи: Верстапен је могао да запржи чорбу Розбергу!

Нико Розберг отворено говори о стравичном осећају из дуела са Вестапеном...

Остали спортови 01.12.2016 | 17:15
Цвокотали су зубићи: Верстапен је могао да запржи чорбу Розбергу!
Љуте се на њега, називају га сулудим, а Ники Лауда твди и да је „камиказа на четири точка“! Кратко и јасно, Макс Верстапен би се могао назвати и откровењем минуле сезоне које је Розбергу могло да поткреше крила на путу до титуле. Шампион се с тим у вези отворио и коначно признао су му се од борбе са Холанђанином одсекле ноге на Јас Марини.

„То је био стравичан осећај! Нисам могао да бирам, морао сам да га претекнем, а знао сам да то неће бити рутинска ствар. Не можете ни да замислите какав је осећај када изађете из борбе са тако агресивним такмичарем. Ипак у Верстапену има осећаја за фер игру, а ја сам у том моменту био преплављен напетошћу“, рекао је Нико Розберг о окршају са Верстапеном на кога ће се следеће сезоне озбиљно рачунати у свим комбинацијама око подијума.

„Он је превише агресиван! Наравно, Верстапен ми није дао ни педаљ простора, али се није понео онако како не би требало. Све је прошло невероватно добро и то пре свега због његове свести о свему“, закључио је Розберг као да се захваљује Максу зато што му није загорчао живот и угрозио титулу.

Све у свему Макса Верстапена нико се није превише плашио све до трансфера из Торо Роса у Ред Бул. Розбергов страх највероватније је производ страшних гласина које прате Холанђанина. Причало се, а у тим причама водећу улогу су имали баш Мерцедесови шефови,Тото Волф и Ники Лауда да од Верстапена нема ништа опасније на стази. Доиста, Холанђанин се показао као страшна зверка и опаки борац за позиције у трци. Све то указује да је Розбергов страх био допингован, али не и безразложан. На Макса Вестапена ће се због тога озбиљно рачунати наредне сезоне будући да млади Холанђанин уме да спрема паклене Ф1 запршке!

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар