Cvokotali su zubići: Verstapen je mogao da zaprži čorbu Rozbergu!

Niko Rozberg otvoreno govori o stravičnom osećaju iz duela sa Vestapenom...

Ostali sportovi 01.12.2016 | 17:15
Cvokotali su zubići: Verstapen je mogao da zaprži čorbu Rozbergu!
Ljute se na njega, nazivaju ga suludim, a Niki Lauda tvdi i da je „kamikaza na četiri točka“! Kratko i jasno, Maks Verstapen bi se mogao nazvati i otkrovenjem minule sezone koje je Rozbergu moglo da potkreše krila na putu do titule. Šampion se s tim u vezi otvorio i konačno priznao su mu se od borbe sa Holanđaninom odsekle noge na Jas Marini.

„To je bio stravičan osećaj! Nisam mogao da biram, morao sam da ga preteknem, a znao sam da to neće biti rutinska stvar. Ne možete ni da zamislite kakav je osećaj kada izađete iz borbe sa tako agresivnim takmičarem. Ipak u Verstapenu ima osećaja za fer igru, a ja sam u tom momentu bio preplavljen napetošću“, rekao je Niko Rozberg o okršaju sa Verstapenom na koga će se sledeće sezone ozbiljno računati u svim kombinacijama oko podijuma.

„On je previše agresivan! Naravno, Verstapen mi nije dao ni pedalj prostora, ali se nije poneo onako kako ne bi trebalo. Sve je prošlo neverovatno dobro i to pre svega zbog njegove svesti o svemu“, zaključio je Rozberg kao da se zahvaljuje Maksu zato što mu nije zagorčao život i ugrozio titulu.

Sve u svemu Maksa Verstapena niko se nije previše plašio sve do transfera iz Toro Rosa u Red Bul. Rozbergov strah najverovatnije je proizvod strašnih glasina koje prate Holanđanina. Pričalo se, a u tim pričama vodeću ulogu su imali baš Mercedesovi šefovi,Toto Volf i Niki Lauda da od Verstapena nema ništa opasnije na stazi. Doista, Holanđanin se pokazao kao strašna zverka i opaki borac za pozicije u trci. Sve to ukazuje da je Rozbergov strah bio dopingovan, ali ne i bezrazložan. Na Maksa Vestapena će se zbog toga ozbiljno računati naredne sezone budući da mladi Holanđanin ume da sprema paklene F1 zaprške!

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar