Када је најбоље вријеме за унос угљених хидрата?

Нутрициониста Мишел Адамс-Арент открива када и на који начин можемо јести угљене хидратаетако да они не штете нашој килажи.

Здравље 30.11.2016 | 09:05
Када је најбоље вријеме за унос угљених хидрата?
Када се ради о угљеним хидратима, људи се често одлучују на то да их се потпуно одрекну, што није најбоље решење, каже спортски нутрициониста Мишел Адамс-Арент.

“Идеално би било када бисмо могли да их распоредимо у периоду око тренинга и ујутру, уместо да их једемо много увече. Тада би се и композиција тела променила“, наводи она.

“Ујутру је наше тело боље адаптирано да упија угљене хидрате, а самим тим може боље да искористи те угљене хидрате, уместо што ће их претворити у ’вишак килограма’.“

Исти процес се, како каже, дешава и у периоду око тренинга.

“Вежбање је фантастична промена у вашем телу, која мења начин на који реагујемо на храну коју конзумирамо.“

Шећер није лош, већ је све питање времена у ком се конзумира. Он је најбрже сагоревајуће гориво у нашем телу, тако да нам је потребан. Али нам је потребан у периоду тренинга.

Угљени хидрати нам не требају када седимо на каучу, јер телу тада није потребна енергија, зато што је не користи. То би било исто као када бисте сипали гориво у препун резервоар, а да притом нећете ни возити ауто.

Тако да је најбоље време за конзумирање угљених хидрата, који притом неће утицати на нашу жељену тежину, период пре или после тренинга, и ујутру.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар