Ђоковић планира да се током боравка у Србији повуче у илегалу...!

Нема лепшег одмора него код своје куће. Новак Ђоковић то зна и зато ће наредних неколико дана провести у Београду, али неће имати никаквих јавних активности, већ ће се посветити дружењу са пријатељима, а обавиће и састанке везане за своју фондацију.

Тенис 30.11.2016 | 17:45
Ђоковић планира да се током боравка у Србији повуче у илегалу...!
После свадбе Виктора Троицког, због које је првенствено и допутовао у Србију, Ђоковић ће највероватније до краја радне седмице остати у Београду, али је одлучио да се не појављује у јавности, већ ће се дружити са пријатељима, али ће имати и састанке у вези са Фондацијом и њеним радом. Из Србије Новак ће продужити на неку егзотичну дестинацију и наставити одмор после напорне сезоне.

Он је одлучио да се максимално посвети породици и пријатељима које дуго није видео због обавеза на туру, па зато неће имати никаква јавна обраћања. Овога пута његова посета је потпуно приватна. Утиске о сезони већ је поделио са јавношћу после Мастерса у Лондону, објаснио је шта се дешавало у протеклом периоду, тако да сада жели само да се одмара и бави обичним стварима, као и сви анонимни људи.

Ђоковићево једино јавно појављивање десило се у суботу, када је посетио концерт „Бијелог дугмета“ у Арени, док је у недељу био на свадби Виктора и Александре Троицки.

Новак ће са припремама за нове радне победе почети у другој половини децембра, а у Доху, која ће му бити прва станица у новој сезони, вероватно ће отићи последњег дана ове године јер га већ од 2. јануара чека одбрана трофеја у Катару. А главни конкурент ће му бити Енди Мареј, који је такође потврдио учешће на том такмичењу.

Између одмора у Београду и почетка припрема сазнаћемо и да ли Борис Бекер остаје у тиму јер они на крају сваке године сумирају учињено и одлучују да ли ће наставити сарадњу или не. Такође, бићемо обавештени и о турнирима на којима ће Новак учествовати у првом тромесечју 2017. Вероватно неће ништа мењати у односу на прошлу годину и да ће из Катара отпутовати у Аустралију, где брани титулу на првом гренд слему, а онда следи Дубаи, док је март резервисан за прве мастерсе у сезони - Индијан Велс и Мајами.

Ово је последња посета Новака Србији у 2016. Могућност да га сви поново виде уживо биће у најбољем случају почетком фебруара, када би дошао да игра за репрезентацију против Русије.

Неизвестан за Дејвис куп

Отворено је питање око Дејвис купа и да ли ће Ђоковић играти у Србији против Русије. Термин првог кола је померен, тако да ће наши најбољи тенисери од 3. до 5. фебруара укрстити рекете са Русима, али је још увек непознато где ће се тај меч одиграти, да ли у Београду или неком другом граду.

БРОЈКЕ И СЛОВА

2. јануара почиње турнир у Дохи, који ће бити први за Новака у 2017. години

6 недеља траје Новакова пауза између ове и следеће сезоне

17 седмица је прошло од када је Новак освојио последњу титулу у 2016. (Ђоковић је у 2016. био шампион у Дохи, Мелбурну, Индијан Велсу, Мајамију, Мадриду, Паризу (Ролан Гарос) и Торонту)

16 турнира је одиграо Новак у 2016, а освојио је седам титула

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар