Đoković planira da se tokom boravka u Srbiji povuče u ilegalu...!

Nema lepšeg odmora nego kod svoje kuće. Novak Đoković to zna i zato će narednih nekoliko dana provesti u Beogradu, ali neće imati nikakvih javnih aktivnosti, već će se posvetiti druženju sa prijateljima, a obaviće i sastanke vezane za svoju fondaciju.

Tenis 30.11.2016 | 17:45
Đoković planira da se tokom boravka u Srbiji povuče u ilegalu...!
Posle svadbe Viktora Troickog, zbog koje je prvenstveno i doputovao u Srbiju, Đoković će najverovatnije do kraja radne sedmice ostati u Beogradu, ali je odlučio da se ne pojavljuje u javnosti, već će se družiti sa prijateljima, ali će imati i sastanke u vezi sa Fondacijom i njenim radom. Iz Srbije Novak će produžiti na neku egzotičnu destinaciju i nastaviti odmor posle naporne sezone.

On je odlučio da se maksimalno posveti porodici i prijateljima koje dugo nije video zbog obaveza na turu, pa zato neće imati nikakva javna obraćanja. Ovoga puta njegova poseta je potpuno privatna. Utiske o sezoni već je podelio sa javnošću posle Mastersa u Londonu, objasnio je šta se dešavalo u proteklom periodu, tako da sada želi samo da se odmara i bavi običnim stvarima, kao i svi anonimni ljudi.

Đokovićevo jedino javno pojavljivanje desilo se u subotu, kada je posetio koncert „Bijelog dugmeta“ u Areni, dok je u nedelju bio na svadbi Viktora i Aleksandre Troicki.

Novak će sa pripremama za nove radne pobede početi u drugoj polovini decembra, a u Dohu, koja će mu biti prva stanica u novoj sezoni, verovatno će otići poslednjeg dana ove godine jer ga već od 2. januara čeka odbrana trofeja u Kataru. A glavni konkurent će mu biti Endi Marej, koji je takođe potvrdio učešće na tom takmičenju.

Između odmora u Beogradu i početka priprema saznaćemo i da li Boris Beker ostaje u timu jer oni na kraju svake godine sumiraju učinjeno i odlučuju da li će nastaviti saradnju ili ne. Takođe, bićemo obavešteni i o turnirima na kojima će Novak učestvovati u prvom tromesečju 2017. Verovatno neće ništa menjati u odnosu na prošlu godinu i da će iz Katara otputovati u Australiju, gde brani titulu na prvom grend slemu, a onda sledi Dubai, dok je mart rezervisan za prve masterse u sezoni - Indijan Vels i Majami.

Ovo je poslednja poseta Novaka Srbiji u 2016. Mogućnost da ga svi ponovo vide uživo biće u najboljem slučaju početkom februara, kada bi došao da igra za reprezentaciju protiv Rusije.

Neizvestan za Dejvis kup

Otvoreno je pitanje oko Dejvis kupa i da li će Đoković igrati u Srbiji protiv Rusije. Termin prvog kola je pomeren, tako da će naši najbolji teniseri od 3. do 5. februara ukrstiti rekete sa Rusima, ali je još uvek nepoznato gde će se taj meč odigrati, da li u Beogradu ili nekom drugom gradu.

BROJKE I SLOVA

2. januara počinje turnir u Dohi, koji će biti prvi za Novaka u 2017. godini

6 nedelja traje Novakova pauza između ove i sledeće sezone

17 sedmica je prošlo od kada je Novak osvojio poslednju titulu u 2016. (Đoković je u 2016. bio šampion u Dohi, Melburnu, Indijan Velsu, Majamiju, Madridu, Parizu (Rolan Garos) i Torontu)

16 turnira je odigrao Novak u 2016, a osvojio je sedam titula

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar