Бацили су 5.000.000, а сада ће још 20.000.000 евра!

Очајни Вест Хем покушава да избегне плаћање Зазе! Да ли ће Чекићари успети да зауставе трансфер пре 14. одигране утакмице?!

Фудбал 02.12.2016 | 16:30
Бацили су 5.000.000, а сада ће још 20.000.000 евра!
Када су прошлог лета успели да доведу Симонеа Зазу на позајмицу с опцијом откупа уговора, у Вест Хему су веровали да су направили сјајан посао и били пресрећни што су победили конкуренцију.

Неколико месеци касније, у клубу из источног Лондона чупају косу због тог потеза. Најрадије би послали Зазу натраг у Италију да га више никад не виде, али уговор је такав да су се заглавили са њим. И тек ће да се заглаве…

Вест Хем је летос платио Јувентусу 5.000.000 евра за позајмицу Зазе с обавезном опцијом да откупи уговор ако Италијан одигра 14 мечева током сезоне у првенству и неком од енглеских куп такмичења.

Заза игра јако лоше у Вест Хему, али хтео - не хтео, Славен Билић је због честих повреда нападача морао да га форсира и у тако лошој форми. Хрват није могао да рачуна наКерола, Ајуа, Тореа… Тако је Италијан од летошњег трансфера одиграо осам утакмица у првенству и две у Лига купу Енглеске. Наравно, није дао ниједан гол и чето је био предмет подсмеха. Још четири утакмице му недостају да Вест Хем активира клаузулу о откупу уговора за 20.000.000 евра.

Јасно је свима у лондонском клубу да ће то бити бачен новац јер Заза није ни сенка оног играча из Сасуола и Јувентуса, али руке су им везане. Последњи покушај Вест Хема да се извуче је предлог Јувентусу да се мечеви у куп-такмичениима не рачунају. То би значило да Заза може да одигра још пет утакмица у Премијер лиги што се поклапа са повраткомКерола и Тореа на терен, али и почетком зимског прелазног рока у којем би клуб убеђивао играча да се врати у домовину.

Али Јувентус не жели Зазу натраг, вероватно и не помишља да олабави клаузулу и остане без загарантованих 20.000.000 евра, а Билић до тада нема велики избор и већ сутра у Лига купу би Заза могао да упише 11. меч за Чекићаре. Што би значило да после њега сме да одигра још само два пре него што се активира клаузула која ће добро да засврби Вест Хем… 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар