Bacili su 5.000.000, a sada će još 20.000.000 evra!

Očajni Vest Hem pokušava da izbegne plaćanje Zaze! Da li će Čekićari uspeti da zaustave transfer pre 14. odigrane utakmice?!

Fudbal 02.12.2016 | 16:30
Bacili su 5.000.000, a sada će još 20.000.000 evra!
Kada su prošlog leta uspeli da dovedu Simonea Zazu na pozajmicu s opcijom otkupa ugovora, u Vest Hemu su verovali da su napravili sjajan posao i bili presrećni što su pobedili konkurenciju.

Nekoliko meseci kasnije, u klubu iz istočnog Londona čupaju kosu zbog tog poteza. Najradije bi poslali Zazu natrag u Italiju da ga više nikad ne vide, ali ugovor je takav da su se zaglavili sa njim. I tek će da se zaglave…

Vest Hem je letos platio Juventusu 5.000.000 evra za pozajmicu Zaze s obaveznom opcijom da otkupi ugovor ako Italijan odigra 14 mečeva tokom sezone u prvenstvu i nekom od engleskih kup takmičenja.

Zaza igra jako loše u Vest Hemu, ali hteo - ne hteo, Slaven Bilić je zbog čestih povreda napadača morao da ga forsira i u tako lošoj formi. Hrvat nije mogao da računa naKerola, Ajua, Torea… Tako je Italijan od letošnjeg transfera odigrao osam utakmica u prvenstvu i dve u Liga kupu Engleske. Naravno, nije dao nijedan gol i četo je bio predmet podsmeha. Još četiri utakmice mu nedostaju da Vest Hem aktivira klauzulu o otkupu ugovora za 20.000.000 evra.

Jasno je svima u londonskom klubu da će to biti bačen novac jer Zaza nije ni senka onog igrača iz Sasuola i Juventusa, ali ruke su im vezane. Poslednji pokušaj Vest Hema da se izvuče je predlog Juventusu da se mečevi u kup-takmičeniima ne računaju. To bi značilo da Zaza može da odigra još pet utakmica u Premijer ligi što se poklapa sa povratkomKerola i Torea na teren, ali i početkom zimskog prelaznog roka u kojem bi klub ubeđivao igrača da se vrati u domovinu.

Ali Juventus ne želi Zazu natrag, verovatno i ne pomišlja da olabavi klauzulu i ostane bez zagarantovanih 20.000.000 evra, a Bilić do tada nema veliki izbor i već sutra u Liga kupu bi Zaza mogao da upiše 11. meč za Čekićare. Što bi značilo da posle njega sme da odigra još samo dva pre nego što se aktivira klauzula koja će dobro da zasvrbi Vest Hem… 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar