Тони Крос брани Ред Бул Лајпциг и богатог власника!

Занимљив аргумент фудбалера Реал Мадрида.

Фудбал 02.12.2016 | 15:00
Тони Крос брани Ред Бул Лајпциг и богатог власника!
Мимо свих очекивања, Ред Бул Лајпциг се налази на водећој позицији Бундеслиге после 12 кола, са три бода више од четвороструког узастопног шампиона, Бајерн Минхена.

Има, међутим, оних који успех клуба основаног 2009. године не желе да пореде са прошлосезонским Лестеровим сензационалним освајањем Премијер лиге, већ сматрају да у овом случају главну улогу игра новац. Заправо, богатство власника клуба и компаније Ред Бул, Дитриха Матешица.

Репрезентативац Немачке и звезда Реал Мадрида, Тони Крос, у интервјуу за "Кикер" изнео је занимљив аргумент у одбрани тренутно водећег тима немачког првенства.

"Матешиц је могао да купи три јахте или четири приватна авиона, али је одлучио да уложи у фудбал. У клубу нема играча који је плаћен 30 или 40 милиона евра. Сигуран сам да када би екипа прошетала неким градом у Немачкој, пролазници не би препознали више од тројице фудбалера", рекао је Крос.

РБ Лајпциг је прошле сезоне изборио пласман у Бундеслигу, а тренутно је једини тим без пораза, са девет победа и три ремија.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар