Конституисана локална власт у општини Србац

Данас је у Српцу одржана конститутивна сједница Скупштине општине на којој је изабрано ново руководство, замјеник начелника, вршилац дужности секретара и вршиоци дужности начелника одјељења општинске управе.

Република Српска 29.11.2016 | 19:30
Конституисана локална власт у општини Србац
За предсједника општинског парламента тајним изјашњавањем изабран је Мирко Стојић, кандидат СНСД-а, љекар у Дому здравља Србац, који је добио 19 гласова од 25 одборника. Функција потпредсједника припала је Милошу Будићу из ДНС-а, за кога је гласало 15 одборника, док су његови противкандидати добили: Драган Лепир (СДС) 3 гласа, Мићо Малбашић (ПДП) 5 гласова.

За вршиоца дужности секратара Општине изабрана је Слађана Шкрбић, правник Административне службе Општине, док је за замјеника начелника са 19 гласова "за" изабран Драган Микић, кандидати Савеза независних социјалдемократа.

На приједлог начелника општине Млађана Драгосављевића именовани су и начелници шест одјељења органа управе. Апсолутно повјерење одборника добили су: Владимир Гужвић (СНСД), Душко Митрић (СНСД), Марко Михољчић (ДНС), Божо Марковић (СНСД), Ненад Билановић (СНСД) и Дарио Кресојевић (СНСД).

Скупштинску већину са 14 одборника има коалиција СНСД-ДНС, која је на данашњој сједници приликом коституисања руководства законодавне и изврше власти имала завидну подршку и једног броја одборника опозиције.

Честитајући изабраним одборницима и функционерима, начелник Млађан Драгосављевић је изразио жељу да се успостави сарадња и ангажовање свих снага на заједничком задатку, а то је финансијска консолидација буџета и задовољавање потреба општине и свих грађана.

„То неће бити лако имајући у виду доста тешко стање и нарасле обавезе, али морамо учинити све да се остваре помаци, што подразумјева рационализацију, смањење трошкова, штедњу и испуњавање обећања датих грађанима који су нам дали повјерење“, рекао је начелник Драгосављевић.



У србачкој општини готово двије године није функционисао општински парламент, што се негативно одражавало на рјешавање проблема готово у свим областима, а највише су испаштали грађани.

„Због тога нам је први задатак успостављање нормалног функционисања законодавне власти, рад Скупштине, како бисмо надокнадили пропуштено, јер без законодавне власти не може да се иде напријед, па ћу настојати да она убудуће ради пуним капацитетом“, каже нови предсједник скупштине Мирко Стојић.



Социјалистичка партија у овој општини није у владајућој коалицији, али ће дјеловати, како тврди лидер ове партије Драго Ћирић, као конструктивна опозиција, иако још нису конституисали клуб одборника.

„Имамо три одборника, а ствар СНСД-а је с ким ће да направи коалицију, то је њихово демократско право. Одборнички клуб ћемо ускоро конституисати, то није примаран проблем, ово је прва Скупштина, а у њој ћемо радити конструктивно у интересу Српца и свих грађана. Нећемо радити у корист тајкуна, а у Скупштини ћемо предлагати добра рјешења у интересу грађана“, изјавио је Ћирић.

На првој сједници србачког парламента није покретано питање смањења плата функционера и одборничке надокнаде. Нови начелник Млађан Драгосављевић каже да још није ушао у структуру плата у Општини, али није искључио могућност стварања уштеда и на том плану, имајући у виду тешку финансијску ситуацију у овој локалној заједници.

(С. К./БН телевизија)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дјекна

30.11.2016 00:59

Заболи ме к.рац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мф

30.11.2016 06:35

Недај Бозе само ми јос то треба