Како је Лестер од труста мозгова постао клуб слијепих?!

Није лако навићи се на паре!

Фудбал 01.12.2016 | 23:15
Како је Лестер од труста мозгова постао клуб слијепих?!
Отприлике у ово време прошле сезоне планета се дивила Клаудију Ранијерију и Лестеровим оперативцима. Није додуше још нико веровао да ће Лисице заиста издржати целу сезону на првом месту, али се већ тада знало да је куповина Н’Гола Кантеа за 9.000.000 евра генијалан потез, да је довођење Ријада Мареза за свега 500.000 у фудбалском смислу равно открићу из "Еурека категорије", многи су променили мишљење о 4.200.000 плаћених за Роберта Хута, подсећали да је Џејми Варди стигао за 1.240.000, Вес Морган за 1.130.000, Марк Олбрајтон и Кристијан Фухс без обештећења...

Ранијери и његови сарадници сматрани су за најпаметније људе у свету фудбала.

Али овог лета све се променило. Под број један, Стив Волш, шеф скаутинг службе, отишао је за Евертон. Под број два, чим је на Кинг Пауер стадион легао већи новац, људи задужени за појачања изгубили су фокус.

"Капустка је добар фудбалер, све је бољи, али не знам кад ће бити спреман за Премијер лигу. Интелигентан је момак, добро игра, али мора да разуме да је овде борба за сваку лопту", рекао је Ранијери коментаришући то што 19-годишњи Бартош Капустка, који је после одличног наступа на Еуру за 9.000.000 евра доведен из пољске Краковије, није одиграо ни минут за Лестер ове сезоне.

Капустка је само један пример. Острвски медији му дају велики простор, јер Лисице већ мудрују куда да га у јануару пошаљу на каљење. Испоставило се да га апсолутно нико из клуба није гледао уживо.  Тих неколико утакмица на Еуру било је све што су видели.

Ранијери очигледно није одушевљен пољском сензацијом, али далеко од тога да Капусткаједини промашај. Откако је Стив Волш отишао, Лестер само ређа неуспехе. Изузетак је Ислам Слимани, најскупље појачање, али за ту цену од 30.000.000 евра Лестер је барем знао да купује квалитет. Нампалиса Мендија је и повреда спречила да покаже шта зна, Ахмед Муса, нападач од 19.500.000 евра, те штопер Луис Ернандез одиграли су испод очекивања.

После ремија са Мидлсброом, Лестер је два бода иза зоне испадања и већ се спекулише кога ће клуб довести у јануару да вади кестење из ватре. Везиста Спортинга Адријен Силвабио је на прагу клуба и последњег дана летњег прелазног рока, помиње се ио дефанзивац Барнлија Мајкл Кин, фудбалер средине терена Генка Вилфред Ндиди... Питање је ко ће од њих пристати да дође са сазнањем да ће се борити за опстанак?

А и питање је јесу ли баш они прави играчи за Лестер? Није лако пронаћи такве. Посебно не кад једном добром сезоном подгинеш границу очекивања. И кад останеш без главнокомандујућег Волша, који је отишао у Евертон. Али није само он отишао. Роб Мекензи је прво био у Тотенхему, па сада у Дербију, а Бен Риглсворт је завршио у Арсеналу. Лисице се врте у круг јурећи сопствени реп. Едуардо Масија, који је у септембру добио задатак да припреми поенцијална појачања, још није испоручио оно што се од њега очекује.

Током лета, Лестер на платном списку није имао скауте који су пуно радно време проводили тражећи инострана појачања за клуб. И како онда да погодиш?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар