Kako je Lester od trusta mozgova postao klub slijepih?!

Nije lako navići se na pare!

Fudbal 01.12.2016 | 23:15
Kako je Lester od trusta mozgova postao klub slijepih?!
Otprilike u ovo vreme prošle sezone planeta se divila Klaudiju Ranijeriju i Lesterovim operativcima. Nije doduše još niko verovao da će Lisice zaista izdržati celu sezonu na prvom mestu, ali se već tada znalo da je kupovina N’Gola Kantea za 9.000.000 evra genijalan potez, da je dovođenje Rijada Mareza za svega 500.000 u fudbalskom smislu ravno otkriću iz "Eureka kategorije", mnogi su promenili mišljenje o 4.200.000 plaćenih za Roberta Huta, podsećali da je Džejmi Vardi stigao za 1.240.000, Ves Morgan za 1.130.000, Mark Olbrajton i Kristijan Fuhs bez obeštećenja...

Ranijeri i njegovi saradnici smatrani su za najpametnije ljude u svetu fudbala.

Ali ovog leta sve se promenilo. Pod broj jedan, Stiv Volš, šef skauting službe, otišao je za Everton. Pod broj dva, čim je na King Pauer stadion legao veći novac, ljudi zaduženi za pojačanja izgubili su fokus.

"Kapustka je dobar fudbaler, sve je bolji, ali ne znam kad će biti spreman za Premijer ligu. Inteligentan je momak, dobro igra, ali mora da razume da je ovde borba za svaku loptu", rekao je Ranijeri komentarišući to što 19-godišnji Bartoš Kapustka, koji je posle odličnog nastupa na Euru za 9.000.000 evra doveden iz poljske Krakovije, nije odigrao ni minut za Lester ove sezone.

Kapustka je samo jedan primer. Ostrvski mediji mu daju veliki prostor, jer Lisice već mudruju kuda da ga u januaru pošalju na kaljenje. Ispostavilo se da ga apsolutno niko iz kluba nije gledao uživo.  Tih nekoliko utakmica na Euru bilo je sve što su videli.

Ranijeri očigledno nije oduševljen poljskom senzacijom, ali daleko od toga da Kapustkajedini promašaj. Otkako je Stiv Volš otišao, Lester samo ređa neuspehe. Izuzetak je Islam Slimani, najskuplje pojačanje, ali za tu cenu od 30.000.000 evra Lester je barem znao da kupuje kvalitet. Nampalisa Mendija je i povreda sprečila da pokaže šta zna, Ahmed Musa, napadač od 19.500.000 evra, te štoper Luis Ernandez odigrali su ispod očekivanja.

Posle remija sa Midlsbroom, Lester je dva boda iza zone ispadanja i već se spekuliše koga će klub dovesti u januaru da vadi kestenje iz vatre. Vezista Sportinga Adrijen Silvabio je na pragu kluba i poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka, pominje se io defanzivac Barnlija Majkl Kin, fudbaler sredine terena Genka Vilfred Ndidi... Pitanje je ko će od njih pristati da dođe sa saznanjem da će se boriti za opstanak?

A i pitanje je jesu li baš oni pravi igrači za Lester? Nije lako pronaći takve. Posebno ne kad jednom dobrom sezonom podgineš granicu očekivanja. I kad ostaneš bez glavnokomandujućeg Volša, koji je otišao u Everton. Ali nije samo on otišao. Rob Mekenzi je prvo bio u Totenhemu, pa sada u Derbiju, a Ben Riglsvort je završio u Arsenalu. Lisice se vrte u krug jureći sopstveni rep. Eduardo Masija, koji je u septembru dobio zadatak da pripremi poencijalna pojačanja, još nije isporučio ono što se od njega očekuje.

Tokom leta, Lester na platnom spisku nije imao skaute koji su puno radno vreme provodili tražeći inostrana pojačanja za klub. I kako onda da pogodiš?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar