Угљевик: Последње збогом Беновићима

Поводом трагичне смрти Томе (58) и Радинке Беновић (55), који су, пре три дана, настрадали у удесу код Кузмина, јуче је у Центру за културу у Угљевику одржана комеморација.

Република Српска 29.11.2016 | 17:09
Угљевик: Последње збогом Беновићима
- Ови дивни људи носили су у себи човекољубље, најлепшу особину народа који живи под Мајевицом и на Мајевици, од раних дана понели су из својих кућа ваљано васпитање, уз нагласак да је сваки човек вредан - рекао је начелник Угљевика Василије Перић.

- Томо је био јако образован, стручан, вредан, одговоран, савестан и неуморан.

У име РиТЕ "Угљевик", чији су радници били Беновићи, опростио се директор др Ђорђе Поповић.

Брачни пар Беновић настрадао је када су се враћали из Новог Сада са обележавања Дана дедова у вртићу који похађају њихови унуци.

Из још неутврђених разлога, "кија" којом је управљао Томо Беновић слетела је са пута преврнула се и ударила у жичану ограду.

Од повреда, Радинка Беновић је преминула одмах, док је Томо издахнуо у току транспорта за сремскомитровачку болницу.

Страдали Томо Беновић је био доктор из области рударства и угледни грађанин општине Угљевик и регије Семберије и Мајевице. Последњи посао био му је на месту директора за инвестиције на РИТЕ Угљевик.

Био је генерални директор Рудника и термоелектране Угљевик. Својевремено се активно бавио и политиком и био је и први начелник општине Угљевик, као и посланик СДС у Скупштине Републике Српске од 2000. до 2002. године.

Супруга Радинка Беновић радила је у РИТЕ Угљевик.

(БН телевизија)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

сссс

29.11.2016 16:29

ТУГА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

yугословен

29.11.2016 16:38

НЕКА ЈЕ ВАМА ПОКОЈ И СМИРАЈ ВАСИМ ДУСАМА

ОДГОВОРИТЕ