Ugljevik: Poslednje zbogom Benovićima

Povodom tragične smrti Tome (58) i Radinke Benović (55), koji su, pre tri dana, nastradali u udesu kod Kuzmina, juče je u Centru za kulturu u Ugljeviku održana komemoracija.

Republika Srpska 29.11.2016 | 17:09
Ugljevik: Poslednje zbogom Benovićima
- Ovi divni ljudi nosili su u sebi čovekoljublje, najlepšu osobinu naroda koji živi pod Majevicom i na Majevici, od ranih dana poneli su iz svojih kuća valjano vaspitanje, uz naglasak da je svaki čovek vredan - rekao je načelnik Ugljevika Vasilije Perić.

- Tomo je bio jako obrazovan, stručan, vredan, odgovoran, savestan i neumoran.

U ime RiTE "Ugljevik", čiji su radnici bili Benovići, oprostio se direktor dr Đorđe Popović.

Bračni par Benović nastradao je kada su se vraćali iz Novog Sada sa obeležavanja Dana dedova u vrtiću koji pohađaju njihovi unuci.

Iz još neutvrđenih razloga, "kija" kojom je upravljao Tomo Benović sletela je sa puta prevrnula se i udarila u žičanu ogradu.

Od povreda, Radinka Benović je preminula odmah, dok je Tomo izdahnuo u toku transporta za sremskomitrovačku bolnicu.

Stradali Tomo Benović je bio doktor iz oblasti rudarstva i ugledni građanin opštine Ugljevik i regije Semberije i Majevice. Poslednji posao bio mu je na mestu direktora za investicije na RITE Ugljevik.

Bio je generalni direktor Rudnika i termoelektrane Ugljevik. Svojevremeno se aktivno bavio i politikom i bio je i prvi načelnik opštine Ugljevik, kao i poslanik SDS u Skupštine Republike Srpske od 2000. do 2002. godine.

Supruga Radinka Benović radila je u RITE Ugljevik.

(BN televizija)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ssss

29.11.2016 16:29

TUGA...

ODGOVORITE
Name

yugosloven

29.11.2016 16:38

NEKA JE VAMA POKOJ I SMIRAJ VASIM DUSAMA

ODGOVORITE