Тасовац кандидат за директора филхармоније

Доскорашњи министар културе и информисања, Иван Тасовац, могао би да се врати на место директора Београдске филхармоније пошто се поново кандидовао за ту функцију.

Србија 29.11.2016 | 16:50
Тасовац кандидат за директора филхармоније
Рок за подношење пријава истекао је у петак, а Тасовац је кандидатуру поднео у последњим тренуцима. Други пријављени кандидат је професор на Факултету музичких уметности, флаутиста, Љубиша Јовановић.

Иван Тасовац је са доста успеха обављао функцију дирекора Филхармоније у периоду од 2001. до 2013. године када постаје министар културе у влади Александра Вучића. За његовог мандата Филхармонија поприма статус најзначајније установе културе у Београду и Србији са којом сарађују еминентни светски диригенти и музичари.

Конкурс за директора Београдске филхармоние расписан је 10. новембра и трајао је до 25. новембра. Процедура налаже да након окончања конкурса Управни одбор прегледа све приспеле пријаве и у року од 30 дана обави разговоре са свим кандидатаима.

"Разматрају се само благовремене и потпуне пријаве кандидата који се позивају на разговор о: предложеном програму рада и развоја Београдске филхармоније, руковођењу и познавању пословања музичких установа", стоји у правилнику конкурса истакнутом на сајту Београдске филхармоније.

Након одласка Тасовца у Владу Србије, Филхармонијом је у статусу вршиоца дужности директора управљао Дарко Крстић.

Филхармонија је почетком 2014. расписала Конкурс за директора, али се из процедуралних разлога није дошло до трајног решења за место челног човека, тако да је Крстић наставио да обавља функцију у в.д. стању.

Иван Тасовац се и тада јавио на конкурс, али је након избора у априлу 2014. и формирања нове Владе наставио посао у Министарству културе и информисања где се задржао до августа ове године када га је наследио Владан Вукосављевић.

(Блиц)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

yугословен

29.11.2016 16:35

ДРУГ ТАСОВАЦ ПРЕПОРУЦИ МИ ФРИЗЕРА ИЛИ ПЕТАРДЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ме

29.11.2016 20:12

... И лике хис хаир стyле.. хехехе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

30.11.2016 16:51

Овај као да га дрма напон од 1000 wолти..

ОДГОВОРИТЕ