Tasovac kandidat za direktora filharmonije

Doskorašnji ministar kulture i informisanja, Ivan Tasovac, mogao bi da se vrati na mesto direktora Beogradske filharmonije pošto se ponovo kandidovao za tu funkciju.

Srbija 29.11.2016 | 16:50
Tasovac kandidat za direktora filharmonije
Rok za podnošenje prijava istekao je u petak, a Tasovac je kandidaturu podneo u poslednjim trenucima. Drugi prijavljeni kandidat je profesor na Fakultetu muzičkih umetnosti, flautista, Ljubiša Jovanović.

Ivan Tasovac je sa dosta uspeha obavljao funkciju direkora Filharmonije u periodu od 2001. do 2013. godine kada postaje ministar kulture u vladi Aleksandra Vučića. Za njegovog mandata Filharmonija poprima status najznačajnije ustanove kulture u Beogradu i Srbiji sa kojom sarađuju eminentni svetski dirigenti i muzičari.

Konkurs za direktora Beogradske filharmonie raspisan je 10. novembra i trajao je do 25. novembra. Procedura nalaže da nakon okončanja konkursa Upravni odbor pregleda sve prispele prijave i u roku od 30 dana obavi razgovore sa svim kandidataima.

"Razmatraju se samo blagovremene i potpune prijave kandidata koji se pozivaju na razgovor o: predloženom programu rada i razvoja Beogradske filharmonije, rukovođenju i poznavanju poslovanja muzičkih ustanova", stoji u pravilniku konkursa istaknutom na sajtu Beogradske filharmonije.

Nakon odlaska Tasovca u Vladu Srbije, Filharmonijom je u statusu vršioca dužnosti direktora upravljao Darko Krstić.

Filharmonija je početkom 2014. raspisala Konkurs za direktora, ali se iz proceduralnih razloga nije došlo do trajnog rešenja za mesto čelnog čoveka, tako da je Krstić nastavio da obavlja funkciju u v.d. stanju.

Ivan Tasovac se i tada javio na konkurs, ali je nakon izbora u aprilu 2014. i formiranja nove Vlade nastavio posao u Ministarstvu kulture i informisanja gde se zadržao do avgusta ove godine kada ga je nasledio Vladan Vukosavljević.

(Blic)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

yugosloven

29.11.2016 17:35

DRUG TASOVAC PREPORUCI MI FRIZERA ILI PETARDE

ODGOVORITE
Name

Me

29.11.2016 21:12

... I like his hair style.. hehehe...

ODGOVORITE
Name

Maja

30.11.2016 17:51

Ovaj kao da ga drma napon od 1000 wolti..

ODGOVORITE