Отежан саобраћај на Хан Погледу и Романији

У Републици Српској саобраћај се јутрос одвија по претежно влажним или мокрим и клизавим коловозима, а због засњеженог коловоза отежано се саобраћа преко превоја Хан Поглед и Романије.

Република Српска 29.11.2016 | 08:25
Отежан саобраћај на Хан Погледу и Романији
У вишим планинским предјелима и преко превоја, мостова и на прилазима тунелима, због ниских јутарњих температура возачима се скреће пажња на поледицу и клизав коловоз, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На дионицама у усјецима и поред камених косина могући су одрони земље и камења на коловоз. На подручју Херцеговине повремено долази до јаких удара вјетра.

Возачима се савјетује максимално опрезна и спорија вожња, прилагођена условима на путу, а законски је обавезно посједовања зимске опреме.

Застоја и посебних ограничења нема, осим на дионицама на којима је због санационих радова измијењен режим вожње и регулисан додатном саобраћајном сигнализацијом, чије је поштовање обавезно.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Бањалука-Прњавор, петља "Маховљани", затворена је за саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

С циљем безбједног саобраћања на ауто-путу "9. јануар", успостављен је посебан режим саобраћања код петљи "Прњавор" и "Јоховац", као и на регионалном путу Р-474 и магистралном М-17.

Ради извођења минерских радова на магистралном путу Бањалука-Црна Ријека, код "Мале хидроелектране Бочац", од 14.00 до 14.30 часова доћи ће до привремене обуставе саобраћаја.

На дионици магистралног пута Клашнице-Прњавор, на подручју "Ђокиног потока", и на дионици регионалног пута Прњавор-Станари, на подручју "Прњаворске петље", измијењен је режим саобраћања због уласка и изласка транспортних возила са грађевинским материјалом и грађевинских машина које учествују на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремене обуставе саобраћаја од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалном путу Карановац-Кнежево, на трећем километру од Карановца, у мјесту Љубачево, због активираног клизишта, саобраћа се једном саобраћајном траком, наизмјенично.

Због изградње вијадукта на регионалном путу Р-405, дионица Стари Мајдан 2 - Ламовита, потпуно је обустављен саобраћај.

На дионицама магистралног пута Челинац-Котор Варош и Котор Варош-Ободник због санације градске водоводне мреже биће измијењен режим саобраћаја.

Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, на дионици регионалног пута Горња Вијака два-Разбој потпуно је обустављен саобраћај за сва возила и преусмјерен на локални пут кроз село Брестово гдје је забрањен саобраћај за теретна возила преко 15 тона носивости.

У току су радови на дионици магистралног пута Брчко-Лончари, у насељу Горице, те изградња обилазнице око Брчког на магистралном путу Брчко-Бијељина, због чега је измијењен режим саобраћаја.

На дионици регионалног пута Укрина-Вијака, у Вијачанима због санације коловоза саобраћај се одвија повремено једном траком, а на регионалном путу Карановац-Митровићи на мјесту клизишта саобраћај се одвија једном саобраћајном траком.

Због деминирања терена на регионалном путу Сапна-Каракај-Зворник у мјесту Засеок од 8.00 до 16.00 часова биће повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 15 минута пропушатања.

Због деминирања терена на дионици магистралног пута Тузла-Угљевик у мјесту Бањ Брдо, локалитет Симина цеста, биће повремено обустављан саобраћај од 8.00 до 16.00 часова. Обуставе ће трајати 30, а пропуштање саобраћаја 15 минута.

Од 8.00 до 16.00 часова, због деминерских радова, актуелне су привремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Теслић-Котор Варош, у мјесту Рујевица, и то 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања.

Због деминерских радова у мјесту Клакари Доњи, у општини Брод, до 16. децембра биће повремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Бродско Поље/Брусница радним данима од 8.00 до 15.00 часова.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија је укупна маса већа од 16 тона.

У Федерацији БиХ снијег на коловозу мјестимично успорава одвијање саобраћаја у вишим планинским предјелима, посебно на правцима Травник-Доњи Вакуф, Бугојно-Нови Травник, Горњи Вакуф-Прозор, Ливно-Гламоч-Мркоњић Град и Ливно-Купрес.

Повремене обуставе саобраћаја због минерских или деминерских радова током дана актуелне су на магистралним путевима Столац-Љубиње и Тузла-Угљевик .

На граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања радови на подручју Хрватске и даље трају, па се возачима препоручује да користе друге граничне прелазе.

На осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Фото: Архива

Коментари / 0

Оставите коментар