Otežan saobraćaj na Han Pogledu i Romaniji

U Republici Srpskoj saobraćaj se jutros odvija po pretežno vlažnim ili mokrim i klizavim kolovozima, a zbog zasnježenog kolovoza otežano se saobraća preko prevoja Han Pogled i Romanije.

Republika Srpska 29.11.2016 | 08:25
Otežan saobraćaj na Han Pogledu i Romaniji
U višim planinskim predjelima i preko prevoja, mostova i na prilazima tunelima, zbog niskih jutarnjih temperatura vozačima se skreće pažnja na poledicu i klizav kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz. Na području Hercegovine povremeno dolazi do jakih udara vjetra.

Vozačima se savjetuje maksimalno oprezna i sporija vožnja, prilagođena uslovima na putu, a zakonski je obavezno posjedovanja zimske opreme.

Zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje i regulisan dodatnom saobraćajnom signalizacijom, čije je poštovanje obavezno.

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, petlja "Mahovljani", zatvorena je za saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

S ciljem bezbjednog saobraćanja na auto-putu "9. januar", uspostavljen je poseban režim saobraćanja kod petlji "Prnjavor" i "Johovac", kao i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17.

Radi izvođenja minerskih radova na magistralnom putu Banjaluka-Crna Rijeka, kod "Male hidroelektrane Bočac", od 14.00 do 14.30 časova doći će do privremene obustave saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor, na području "Đokinog potoka", i na dionici regionalnog puta Prnjavor-Stanari, na području "Prnjavorske petlje", izmijenjen je režim saobraćanja zbog ulaska i izlaska transportnih vozila sa građevinskim materijalom i građevinskih mašina koje učestvuju na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremene obustave saobraćaja od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, na trećem kilometru od Karanovca, u mjestu Ljubačevo, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Zbog izgradnje vijadukta na regionalnom putu R-405, dionica Stari Majdan 2 - Lamovita, potpuno je obustavljen saobraćaj.

Na dionicama magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš i Kotor Varoš-Obodnik zbog sanacije gradske vodovodne mreže biće izmijenjen režim saobraćaja.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila i preusmjeren na lokalni put kroz selo Brestovo gdje je zabranjen saobraćaj za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Brčko-Lončari, u naselju Gorice, te izgradnja obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka, u Vijačanima zbog sanacije kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom, a na regionalnom putu Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Zbog deminiranja terena na regionalnom putu Sapna-Karakaj-Zvornik u mjestu Zaseok od 8.00 do 16.00 časova biće povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 15 minuta propušatanja.

Zbog deminiranja terena na dionici magistralnog puta Tuzla-Ugljevik u mjestu Banj Brdo, lokalitet Simina cesta, biće povremeno obustavljan saobraćaj od 8.00 do 16.00 časova. Obustave će trajati 30, a propuštanje saobraćaja 15 minuta.

Od 8.00 do 16.00 časova, zbog deminerskih radova, aktuelne su privremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Teslić-Kotor Varoš, u mjestu Rujevica, i to 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja.

Zbog deminerskih radova u mjestu Klakari Donji, u opštini Brod, do 16. decembra biće povremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brodsko Polje/Brusnica radnim danima od 8.00 do 15.00 časova.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija je ukupna masa veća od 16 tona.

U Federaciji BiH snijeg na kolovozu mjestimično usporava odvijanje saobraćaja u višim planinskim predjelima, posebno na pravcima Travnik-Donji Vakuf, Bugojno-Novi Travnik, Gornji Vakuf-Prozor, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Livno-Kupres.

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih ili deminerskih radova tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima Stolac-Ljubinje i Tuzla-Ugljevik .

Na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja radovi na području Hrvatske i dalje traju, pa se vozačima preporučuje da koriste druge granične prelaze.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Foto: Arhiva

Komentari / 0

Ostavite komentar