Измјене акциза требало је давно усвојити

Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда изјавио је данас да је законске измјене о акцизама које тражи Међународни монетарни фонд /ММФ/, што се њега тиче, требало давно усвојити, те додао да то не зависи од њега, већ од Парламента БиХ.

Босна и Херцеговина 28.11.2016 | 22:18
Измјене акциза требало је давно усвојити
Он је рекао новинарима у Бањалуци да је то једна од одредница аранжмана БиХ са ММФ-ом и да је одговорност свих да то буде усвојено.

Беванда је подсјетио да су "акцизе већ биле пале у парламенту" /на сједници у Представничком дому/, те да не види ниједан нови детаљ који би се додао или одузео ранијем приједлогу рјешења, а сада је на парламенту БиХ да одлучи хоће ли подржати те измјене или не.

Он је додао да је једна од структуралних одредница из писма намјере усклађивање закона у области банкарства и осигурања.

"Доносе се нови закони о банкама, нови закони о агенцијама за банкарство, као и законске измјене о Агенцији за осигурање депозита и ти закони морају бити усклађени. Мислим да су ентитетске власти и Централна банка пред усклађивањем свега тога и очекујем да се то ријеши у што скоријем року", додао је Беванда.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Акцизе

29.11.2016 07:35

А не треба опорезовати игре на срецу?????Засладио сам кафу али кад тебе видјех и она ми постаде горка!!!

ОДГОВОРИТЕ